Σάλος στην Κύπρο: Ζητήθηκε να σκιστεί σελίδα σχολικού βιβλίου με τον Ατατούρκ


Κύπρος: Η σελίδα με τη φωτογραφία του Ατατούρκ ήταν από το σχολικό βιβλίο των Αγγλικών της Β΄ Λυκείου

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο η εντολή για αφαίρεση σελίδας από το βιβλίο των Αγγλικών, της Β’ τάξης Λυκείου, όπου γίνεται αναφορά στον πρώτο πρόεδρο και ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατουρκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, μετά από εντολή επιθεωρητή, με το υπουργείο μάλιστα να στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στους καθηγητές να σκίσουν τη σελίδα, πριν να παραδώσουν τα βιβλία στους μαθητές.

Η σελίδα για την οποία ζητήθηκε να σκιστείphilenews.com

Η αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ

H διεύθυνση μέσης εκπαίδευσης, όπως αναφέρει στο philenews, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, δεν ήξερε πως δόθηκαν τέτοιες οδηγίες. Παράλληλα όπως ενημερώνεται η ΟΕΛΜΕΚ δεν στάλθηκε καμία εγκύκλιος για οδηγίες στους διευθυντές των σχολείων να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη σελίδα.

Παράλληλα ο Κώστας Χαζτησάββας, αναφέρει πως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμο και το θέμα θα τεθεί επί τάπητος.
Σημασία είναι τα παιδιά να έχουν κριτική σκέψη, καταλήγει.

Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και σε αρκετούς πολίτες, με πολλούς χρήστες των social media να χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως φασιστικό και άλλοι να το σχολιάζουν με σαρκαστικό ύφος.

Πηγή: philenews.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ