Αφγανιστάν: «Μη αντιπροσωπευτική» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη νέα προσωρινή κυβέρνηση

Επικριτική απέναντι στην προσωρινή κυβέρνηση που ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν, εμφανίζεται η ΕΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων οτι δεν εκφράζει την πολυμορφία της ασιατικής χώρας.

Επικριτική ως προς την προσωρινή κυβέρνηση που συγκροτήθηκε από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν εμφανίζεται η ΕΕ, καθώς σε δήλωση του εκπροσώπου της Επιτροπής η νέα κυβέρνηση χαρακτηρίζεται «μη αντιπροσωπευτική» της εθνοτικής και θρησκευτικής πολυμορφίας της χώρας.

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν ήταν ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν σήμερα τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Επιτρόπων στις Βρυξέλλες. Λίγο μετά την ολοκλήρωσή της, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την αρχική ανάλυση των ονομάτων που ανακοινώθηκαν από τους Ταλιμπάν σε διάφορες προσωρινές κυβερνητικές θέσεις, δεν φαίνεται να υπάρχει αντιπροσωπευτικός κυβερνητικός σχηματισμός και χωρίς αποκλεισμούς, όσον αφορά την πλούσια εθνοτική και θρησκευτική ποικιλομορφία του Αφγανιστάν που ελπίζαμε να δούμε και την οποία οι Ταλιμπάν υποσχέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθυμίζει, επίσης, ότι μετά την άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στις 3 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι η δημιουργία μιας «μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς και αντιπροσωπευτικής μέσω διαπραγματεύσεων» είναι ένα από τα πέντε σημεία αναφοράς που αναμένει η ΕΕ από τους Ταλιμπάν. Τέτοια συμμετοχή και εκπροσώπηση αναμένεται στη σύνθεση μιας μελλοντικής μεταβατικής κυβέρνησης και ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ