Σεξουαλική Υγεία: Οι συχνότερες σεξουαλικές προκλήσεις των ανδρών [vid]


Εκτιμάται ότι 1 στους 10 άνδρες αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με το σεξ, όπως πρόωρη εκσπερμάτωση ή στυτική δυσλειτουργία.

  • Στυτική δυσλειτουργία

Αυτό συμβαίνει όταν ένας άνδρας δεν μπορεί να έχει ή να διατηρήσει στύση που του επιτρέπει να λάβει μέρος σε σεξουαλική επαφή ή σε άλλους τύπους σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι περισσότεροι άνδρες τη βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους και οι αιτίες μπορεί να είναι σωματικές ή ψυχολογικές.

Τα φυσικά αίτια περιλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Το αλκοόλ, το κάπνισμα και η χρήση ναρκωτικών, καθώς και ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα, μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στύσης.

Οι ανησυχίες για τη δουλειά, τα οικονομικά, τη σχέση, την οικογένεια μπορεί να είναι άλλοι παράγοντες.

  • Πρόωρη εκσπερμάτωση

Αυτό συμβαίνει όταν ένας άνδρας εκσπερματώνει νωρίτερα από όσο θέλει κατά τη διάρκεια του σεξ. Είναι μόνο πρόβλημα αν ενοχλεί τον ίδιο ή τον/την σύντροφό του.

Οι αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν άγχος σχετικά με τη σεξουαλική απόδοση, στρες, άλυτα ζητήματα σε μια σχέση ή κατάθλιψη.

Μπορείτε να δείτε έναν γιατρό ή έναν ψυχοσεξουαλικό θεραπευτή για βοήθεια.

  • Απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας

Η απώλεια της σεξουαλικής ορμής ή επιθυμίας (γνωστής επίσης και ως λίμπιντο) αφορά την περίπτωση που ένα άτομο έχει μειωμένο ενδιαφέρον για σεξουαλική δραστηριότητα ή/και σεξουαλικές σκέψεις/φαντασιώσεις.

Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας είναι συνηθισμένη. Μπορεί να συνδεθεί με έναν αριθμό παραγόντων, όπως θέματα που αφορούν τη σχέση, άγχος, στρες, ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, καθώς και παρενέργειες των φαρμάκων.

Να θυμάστε πως όποια κι αν είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζετε, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια, αρκεί να την αναζητήσετε. Μπορείτε να μιλήσετε για όσα σας ανησυχούν σε έναν γιατρό ή να επισκεφτείτε έναν ειδικό θεραπευτή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και η συζήτηση για όσα σας προβληματίζουν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ