Γιατί τα παιδιά ξεκινούν την μουρμούρα μόλις δουν την μαμά τους;


Σας έχει τύχει να επιστρέψετε στο σπίτι μετά τη δουλειά και με το που σας αντικρίσουν τα παιδιά να αρχίσουν τη μουρμούρα, τις φωνές και τα κλάματα; Σε αυτήν τη μαμά (και όχι μόνο!) έχει τύχει πολλές φορές, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται τι κάνει λάθος. Μαζί της και εμείς! Μα τι παθαίνουν όταν μας βλέπουν;

Γιατί τα παιδιά ξεκινούν την μουρμούρα μόλις δουν την μαμά τους;

«Όταν επιστρέφει ο άντρας μου από τη δουλειά, είμαι κουρασμένη, απογοητευμένη και χρειάζομαι απαραιτήτως ένα διάλειμμα! Το να είσαι γονιός πλήρους απασχόλησης, δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά και συνήθως στο σπίτι επικρατεί πανικός!

Αντίθετα, τις λίγες φορές που χρειάζεται να κρατήσει τα παιδιά ο άντρας μου κι εγώ να λείψω, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Επιστρέφοντας, και πριν βάλω το κλειδί στην πόρτα, επικρατεί στο σπίτι η απόλυτη ησυχία! Μόλις, όμως, μπω μέσα, ξεκινούν οι φωνές και τα κλάματα. Τα μεγάλα παιδιά αρχίζουν να τσακώνονται, το μωρό κλαίει γιατί πεινάει, το νήπιο χτυπιέται γιατί όλο και κάτι θέλει και αναρωτιέμαι γιατί;

Γιατί και μόνο η παρουσία μου είναι ικανή να προκαλέσει τόσο μεγάλο χαμό, ενώ όταν είναι με τον μπαμπά τους όλα κυλάνε ρολόι; Ψάχνοντας τις απαντήσεις, κατέληξα για τον σύζυγό μου στα παρακάτω:

Η μαμά είναι αυτή που εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες των παιδιών

Όταν τα παιδιά με βλέπουν, θυμούνται ξαφνικά πως πρέπει να φάνε, να πιουν νερό ή να κοιμηθούν. Και μάλιστα, όλα αυτά πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ!

Μου λέει ψέματα πως όσο λείπω όλα είναι ήσυχα

Το σπίτι βρίσκεται σε ένα μόνιμο χάος. Το μόνο που αλλάζει, είναι πως ο άντρας μου δεν θέλει να ξέρω πόσο ταλαιπωρήθηκε κι έτσι φροντίζει να είναι όλα καθαρά και τακτοποιημένα όταν γυρίζω σπίτι.

Ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους αμέσως

Προκειμένου να μην κλαίνε ή να μην φωνάζουν, ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε τους ανάγκη. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος για κλάματα ή γκρίνιες…

Είναι πιο ήρεμος και άρα το μεταδίδει και στα παιδιά

Ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται εκείνος…

Τον φοβούνται περισσότερο από μένα

Είναι πιο αυστηρός, με πιο μπάσα φωνή και ψηλότερος. Οι εντολές του είναι ξεκάθαρες και δεν σηκώνουν αντιρρήσεις!

Τους επιτρέπει περισσότερη ώρα μπροστά στον υπολογιστή

Ένας σίγουρος τρόπος για να κρατήσεις τα παιδιά απασχολημένα, ήσυχα και υπάκουα.

Η μαμά είναι το «ασφαλές μέρος».

Όλοι έχουμε ένα τέτοιο άτομο στη ζωή μας, με το οποίο νιώθουμε ασφάλεια, βγάζουμε τον πραγματικό μας εαυτό και του λέμε τα προβλήματά μας. Στην οικογένεια, συνήθως, αυτός ο άνθρωπος είναι η μαμά.»

Ίσως όμως η αλήθεια είναι πως ο σύντροφός μας το κάνει να φαίνεται πολύ πιο εύκολο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Τα παιδιά είναι πάντα παιδιά και αυτό δεν αλλάζει όποιος κι αν κάθεται μαζί τους!»

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ