ΗΠΑ Αϊντάχο: Θεσπίζει πρότυπα νοσοκομειακής περίθαλψης κρίσης εν μέσω της έξαρσης της covid-19

ΗΠΑ Αϊντάχο: Η κίνηση επιτρέπει στα νοσοκομεία να διαθέτουν πόρους όπως δωμάτια ΜΕΘ σε ασθενείς που είναι πιθανότερο να επιβιώσουν. Πάνω από 600 χιλιάδες Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό και ο αριθμός των νοσηλειών ασθενών με COVID είναι σε υψηλό όλων των εποχών. Ορισμένες πολιτείες όπως η Αλαμπάμα, η Τζόρτζια, η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα θέτουν κινητά νεκροτομεία σε κατάσταση αναμονής.

Αϊντάχο – Οι ηγέτες δημόσιας υγείας του Αϊντάχο ενεργοποίησαν την Τρίτη «πρότυπα κρίσης περίθαλψης» για τα βόρεια νοσοκομεία της πολιτείας, επειδή υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό από ό, τι μπορούν να αντέξουν τα ιδρύματα.

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας του Αϊντάχο υιοθέτησε ήσυχα την κίνηση τη Δευτέρα και το είπε δημόσια σε ανακοίνωσή του την Τρίτη το πρωί – προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι μπορεί να μη λάβουν τη φροντίδα που θα περίμεναν κανονικά εάν χρειαστεί να νοσηλευτούν, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού της πολιτείας εκτοξεύθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Το Αϊντάχο έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ Ο οργανισμός ανέφερε “μια σοβαρή έλλειψη προσωπικού και διαθέσιμων κλινών στη βόρεια περιοχή της πολιτείας που προκλήθηκε από τη μαζική αύξηση των ασθενών με COVID-19 που χρειάζονται νοσηλεία”. Ο χαρακτηρισμός περιλαμβάνει 10 νοσοκομεία και συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στο panhandle του Αϊντάχο και στο βόρειο-κεντρικό Αϊντάχο.

Ο οργανισμός είπε ότι στόχος του είναι να επεκτείνει τη φροντίδα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς και να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Η κίνηση επιτρέπει στα νοσοκομεία να διαθέσουν σπάνιους πόρους, όπως δωμάτια για μονάδες εντατικής θεραπείας, σε ασθενείς που είναι πιθανότερο να επιβιώσουν. Άλλοι ασθενείς θα εξακολουθούν να λαμβάνουν φροντίδα, αλλά μπορεί να τοποθετηθούν σε αίθουσες διδασκαλίας ή αίθουσες συνεδριάσεων και όχι σε παραδοσιακά νοσοκομειακά δωμάτια ή να μείνουν χωρίς κάποιο ιατρικό εξοπλισμό που να σώζει τη ζωή τους.

“Τα πρότυπα κρίσης περίθαλψης είναι η τελευταία λύση. Σημαίνει ότι έχουμε εξαντλήσει τους πόρους μας σε σημείο που τα συστήματά μας υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι σε θέση να παρέχουν τη θεραπεία και τη φροντίδα που περιμένουμε”, δήλωσε ο διευθυντής του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας του Αϊντάχο, Ντέιβ Τζέπεσεν. Και πρόσθεσε: “Αυτή είναι μια απόφαση που ήλπιζα να αποφύγω. Τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε για να το αλλάξουμε είναι να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι και να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς πολυσύχναστους δημόσιους χώρους. Επιλέξτε να εμβολιαστείτε αμέσως όσο το δυνατόν περισσότερο-είναι η καλύτερη προστασία σας από το να νοσηλευτείτε για την COVID-19 ».

Ο ορισμός θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου υπάρχουν αρκετοί πόροι – συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού, των κλινών νοσοκομείου και του εξοπλισμού ή πτώση του αριθμού των ασθενών – για να παρέχουν κανονικά επίπεδα θεραπείας σε όλους. Περισσότερα από 500 άτομα νοσηλεύτηκαν σε εθνικό επίπεδο με COVID-19 την 1η Σεπτεμβρίου-τα πιο πρόσφατα στοιχεία που διατίθενται στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας-και περισσότερο από το ένα τρίτο από αυτά βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Τα νοσοκομεία του Αϊντάχο αγωνίζονται να καλύψουν κενές θέσεις νοσηλείας, νοικοκυριού και άλλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, εν μέρει, επειδή ορισμένοι υπάλληλοι αποχώρησαν διότι έχουν καεί από το στέλεχος της πανδημίας και γιατί άλλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα επειδή ήταν εκτεθειμένοι στην COVID-19.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here