Yπουργός Εσωτερικών των Ταλιμπάν: Βρίσκεται στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους του FBI

Yπουργός Εσωτερικών των Ταλιμπάν: Ο γερουσιαστής Γκράχαμ χαρακτήρισε την προσωρινή κυβέρνηση των Ταλιμπάν «σύνθεση ληστών και κρεοπωλών» Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ταλιμπάν καταζητείται από το FBI για σχέσεις με το βίντεο της Αλ Κάιντα. Ο ανταποκριτής του Fox News David Spunt έχει τις τελευταίες πληροφορίες για τη νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν για την «Ειδική Έκθεση»

Ο Sirajuddin Haqqani, επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας που είναι γνωστή ως δίκτυο Haqqani, ο οποίος αναζητείται από το FBI, ονομάστηκε προσωρινός υπουργός Εσωτερικών των Ταλιμπάν, κάτι που θεωρήθηκε από κάποιους ως χαστούκι στο πρόσωπο των ΗΠΑ και των δυτικών χωρών.

Το δίκτυο Haqqani είναι γνωστό ότι είναι ένας αδίστακτος βραχίονας των Ταλιμπάν και έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις στη χώρα εναντίον των δυνάμεων του συνασπισμού. Το FBI τον έχει επικηρύξει με 10 εκατομμύρια δολάρια. Πιστεύεται ότι κρατάει τουλάχιστον έναν Αμερικανό όμηρο, σύμφωνα με το Associated Press. Ο Λευκός Οίκος, το FBI και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησαν αμέσως σε email μετά την ώρα από το Fox News. Θα επιβλέπει την επιβολή του νόμου στην Καμπούλ.

Ο Σεθ Τζόουνς, ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθυντής του Διεθνούς Προγράμματος Ασφάλειας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, έγραψε στη Wall Street Journal ότι η θέση του Χακάνι είναι το «αφγανικό ισοδύναμο του διευθυντή του FBI». “Ο διορισμός των Ταλιμπάν – ημέρες πριν από την 20η επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης – δεν είναι παρά ένα χαστούκι στο πρόσωπο των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους”, έγραψε. Το δίκτυο Haqqani διατηρεί σχέση με την Αλ Κάιντα, ανέφερε το BBC. “Ο Χακάνι καταζητείται για ανάκριση σε σχέση με την επίθεση τον Ιανουάριο του 2008 σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, που σκότωσε έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός Αμερικανού πολίτη”, ανέφερε η βάση δεδομένων του FBI. “Πιστεύεται ότι συντόνισε και συμμετείχε σε διασυνοριακές επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυνάμεων του συνασπισμού στο Αφγανιστάν.

Ο Χακάνι φέρεται επίσης να συμμετείχε στον σχεδιασμό της απόπειρας δολοφονίας κατά του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι το 2008”. Είναι γιος του ιδρυτή του τρομοκρατικού δικτύου. Ο Μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, ορίστηκε αναπληρωτής του πρωθυπουργού Μουλά Χασάν Ακούντ και υπηρέτησε ως ανώτερος διοικητής των Ταλιμπάν στην εξέγερση εναντίον των ΗΠΑ, ανέφερε το Reuters.

Ο γερουσιαστής Lindsey Graham, R-S.C., υπήρξε ένας από τους πιο έντονους επικριτές της προσωρινής κυβέρνησης των Ταλιμπάν και την χαρακτήρισε «σύνθεση ληστών και κρεοπωλών». “Τι θα μπορούσε να πάει στραβά με αυτό το καστ χαρακτήρων;” είπε ο Γκράχαμ σε συνέντευξή του στο BBC. «Αν είσαι ριζοσπαστικός ισλαμιστής συμπαθής, αυτό είναι ένα all-star lineup». Ο Ομπαϊντουλάχ Μπαχέρ, λέκτορας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν, είπε στο Al Jazeera ότι οι Ταλιμπάν δεν έκαναν «χάρη στη διεθνή αναγνώριση». “Ο χρόνος που αφιερώθηκε δεν ήταν στη συζήτηση ή τη διαπραγμάτευση της συμμετοχής ή της πιθανής κατανομής εξουσίας με άλλα πολιτικά κόμματα. Αυτός ο χρόνος δαπανήθηκε για να μάθουν πώς να χωρίσουν αυτήν την πίτα στις τάξεις τους”, είπε. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει βιασύνη» για την αναγνώριση των Ταλιμπάν ως επίσημης κυβέρνησης του Αφγανιστάν. “Ο κόσμος θα παρακολουθεί αν επιτρέπουν στους Αμερικανούς πολίτες, αν επιτρέπουν σε άτομα που φεύγουν και πώς αντιμετωπίζουν τις γυναίκες και τα κορίτσια σε όλη τη χώρα”, δήλωσε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here