Μίκης Θεοδωράκης: O Γερμανός και πρώην συνεργάτης του τραγουδά έξω τη Μητρόπολη Χανίων

Ο φακός του Λευτέρη Παρτσάλη έπιασε ένα συγκινητικό στιγμιότυπο έξω από τη Μητρόπολη Χανίων, όπου οι Κρητικοί συρρέουν για να πουν το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη, πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στον Γαλατά.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες πολίτες που έφτασαν στα Χανιά, για το «ύστατο χαίρε» στον Μίκη Θεοδωράκη είναι και ο πρώην συνεργάτης του, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ (Henning Zierock), ο οποίος με την κιθάρα του τραγουδούσε μαζί με τον κόσμο μελωδίες του Έλληνα συνθέτη, έξω από τη Μητρόπολη.

Ποιος είναι ο Χένινγκ Τσίρoγκ

Το 1988, διοργανώνονται στην τότε Δυτική Γερμανία, με πρωτοβουλία του Henning Zierock, δύο συνέδρια για την ειρήνη, στο Τύμπιγκεν και την Κολωνία. Συμμετέχουν πολιτικοί όπως ο Όσκαρ Λαφοντέν και ο Γιοχάνες Ράου, φιλόσοφοι όπως ο Φρίντριχ Ντίρενματ, συγγραφείς, πολιτειολόγοι και καλλιτέχνες. Εκεί έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τη θεωρία του για τον ελεύθερο χρόνο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων. To 1988, στο Τίμπιγκεν, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ο Γερμανός μουσικός ξεκίνησε την πασιφιστική προσπάθεια «Πολιτισμός της ειρήνης», Kultur des Friedens.

Τραγουδάει Μίκη και στις πορείες στη Γερμανία

Ο παλαιός συνεργάτης και φίλος του Μίκη, ο οποίος, ακόμα και στις πορείες διαμαρτυρίας στη Γερμανία, τραγουδάει και παίζει με την κιθάρα του τραγούδια του Θεοδωράκη, έχει ως κεντρική φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook την χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», η μουσική της οποίας ανήκει στον Μίκη, με τον Άντονι Κουήν και τον Άλαν Μπέιτς να χορεύουν συρτάκι.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here