Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ, στις 19-22 Σεπτεμβρίου


Ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στις ΗΠΑ στις 19-22 Σεπτεμβρίου για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 19-22 Σεπτεμβρίου για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Επίσης, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, θα εγκαινιάσει και τον αποκαλούμενο «Τουρκικό Οίκο», γνωστό ως Κέντρο Turkevi, στο Μανχάταν, που προορίζεται να στεγάσει τουρκικές διπλωματικές αποστολές και να διεξάγει πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τα τουρκικά ΜΜΕ εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στα εγκαίνια του εν λόγω κτηρίου.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να επιχειρεί μια αλλαγή σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναζητώντας συμμάχους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ενώ παράλληλα διαφαίνεται μια στρατηγική αποκατάστασης των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Αν και η θέση της Τουρκίας όσον αφορά στο φλέγον ζήτημα της αγοράς των ρωσικών S-400 είναι ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο έχει κλείσει, οι τουρκικές πρωτοβουλίες ως προς το Αφγανιστάν (γίνονται συζητήσεις για να αναλάβει τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ) εκλαμβάνονται σε έναν βαθμό ως μια προσπάθεια της Άγκυρας να βελτιώσει την εικόνα της ως συνομιλητή της Δύσης, μετά από χρόνια εντάσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ