Αφγανιστάν: Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, αψηφώντας τους Ταλιμπάν


Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε διάφορα σημεία του Αφγανιστάν, αψηφώντας τους ισλαμιστές μαχητές.

Διαδηλωτές βγήκαν εκ νέου στους δρόμους σε διάφορα τμήματα του Αφγανιστάν, αψηφώντας τις πιέσεις των Ταλιμπάν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Όπως αναφέρει το BBC, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην πρεσβεία στην Καμπούλ και ένοπλοι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ για να τους διαλύσουν. Διαδηλώσεις έχουν αναφερθεί και στις επαρχίες Παρβάν και Νιμρούζ.

Επίσης κυκλοφόρησαν εικόνες που δείχνουν τραυματισμούς δημοσιογράφων που κάλυπταν τις διαδηλώσεις την Τετάρτη. Σύμφωνα με αναφορές, ξυλοκοπήθηκαν άγρια μετά τη σύλληψή τους από τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Σημειώνεται πως οι Ταλιμπάν έχουν απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, εκτός και αν υπάρχει σχετική άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις νέες κινητοποιήσεις διαδηλωτές που φώναζαν «θέλουμε ελευθερία» συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Πακιστάν, με τους Ταλιμπάν να τους διαλύουν. Επίσης πυρά υπήρξαν και στην Παρβάν, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ.

Δεκάδες γυναίκες στην Καμπούλ και στο βορειοανατολικό Μπανταχσάν διαδήλωσαν την Τετάρτη κατά του σχηματισμού της μεταβατικής κυβέρνησης των Ταλιμπάν. Κάποιες γυναίκες που ζητούσαν να συμμετέχουν γυναίκες στην κυβέρνηση αναφέρθηκε πως ξυλοκοπήθηκαν. Επίσης, την Τρίτη σκοτώθηκαν τρία άτομα σε διαδήλωση στη Χεράτ.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ