Κορονοϊός – AstraZeneca: Μην επισπεύδετε τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων

Tον κίνδυνο να στερηθεί η επιστημονική κοινότητα σημαντικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αν επισπευσθεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων κατά του κορονοϊού τονίζουν σε άρθρο τους οι επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτή η τρίτη δόση είναι κλινικά απαραίτητη», αναφέρουν στο άρθρο τους στην εφημερίδα Telegraph. Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης βιοφαρμακευτικής, Sir Mene Pangalos σημειώνουν ότι δίνοντας μια τρίτη συμπληρωματική δόση στους πιο ευάλωτους, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν δημιουργήσει πλήρη ανοσολογική απάντηση μετά τις δύο πρώτες, είναι κάτι «λογικό».

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της AstraZeneca, κάθε απόφαση να δοθεί ένα τρίτο, ενισχυτικό εμβόλιο «σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού», για την επέκταση της προστασίας τους μετά τα δύο πρώτα, πρέπει να βασίζεται σε κλινικά δεδομένα, τα οποία απέχουν μόνο λίγες εβδομάδες από τη δημοσίευσή τους.

Αυτά τα δεδομένα, από διάφορες πηγές, θα δείξουν πώς διατηρείται η προστασία από τα εμβόλια έξι μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Ένας από τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca επέκρινε το σχέδιο για αναμνηστικές δόσεις. Στη Βρετανία έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα προσφερθεί μια τρίτη δόση σε μισό εκατομμύριο από τους πιο ευάλωτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here