Ερντογάν: Νέες απειλές προς την Ελλάδα – «Χάθηκαν ιστορικές ευκαιρίες συμφιλίωσης»


Σε ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για ακόμα μια φορά έβαλε κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την ως υπαίτεια της έντασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Μήνυμα για την γειτονία με την Ελλάδα έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το δείπνο που διεξάγεται στην Σμύρνη για τις σχέσεις των δυο χωρών. Ο «σουλτάνος» πέρα από τις ανυπόστατες κατηγορίες και απειλές που εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά προς την χώρα μας, μιλώντας ευθαρσώς για… διεθνές δίκαιο, μίλησε για ιστορικές ευκαιρίες συμφιλίωσης που χάθηκαν.

Στο μήνυμά του προς την ελληνική κυβέρνηση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε την Αθήνα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας αλλιώς θα αντιμετωπίσει τετελεσμένες και μονομερείς ενέργειες. «Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και να αποφύγει τετελεσμένες και μονομερείς ενέργειες. Πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις με την Ελλάδα, βάσει του διεθνούς δικαίου. Θέλουμε ένα πιο σταθερό και ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας, αντί για ένα σωρό προβλήματα».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εκείνη προκάλεσε, με την στάση της, την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. «Λειτουργήσαμε ήρεμα απέναντι στις κινήσεις της Ελλάδας, που αύξησαν την ένταση. Έχουμε δώσει προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων μας, μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Ενώ υπερασπιζόμαστε τα νόμιμα δικαιώματα μας μέχρι τέλους, πότε δεν αμελήσαμε να ανοίξουμε ένα δίαυλο διπλωματίας. Οι ιστορικές ευκαιρίες χάθηκαν εξαιτίας της Ελλάδας. Σήμερα διατηρούμε τη θετική στάση μας. Το Αιγαίο πρέπει να μνημονεύεται για την ειρήνη και τη φιλία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ