Θαλασσινό αλάτι: Η φυσική λύση ομορφιάς βρίσκεται στην κουζίνα σου [vid]


Το αλάτι είναι ένα βασικό συστατικό στην κουζίνα σας, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει μια φυσική λύση περιποίησης και ομορφιάς. Πλούσια πηγή μέταλλων, το θαλασσινό αλάτι έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα, τα μαλλιά, καθώς και τα νύχια σας.

Τα φυσικά άλατα είναι γεμάτα με μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, να φωτίσουν την επιδερμίδα, ακόμη και να ενισχύσουν την υγεία του δέρματος. Το θαλασσινό αλάτι είναι επίσης ένα καλό απολεπιστικό και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ακολουθούν 2 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

  • Μάσκα εξισορρόπησης της επιδερμίδας

Τόσο το αλάτι όσο και το μέλι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορούν να καταπραϋνουν το δέρμα από τους ερεθισμούς. Βοηθούν επίσης στη διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι (κατά προτίμηση ψιλοκομμένο) με τέσσερα κουταλάκια ακατέργαστο μέλι για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε ομοιόμορφα σε καθαρό, στεγνό δέρμα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε να δράσει για 10 έως 15 λεπτά. Πριν ξεπλύνετε, μουλιάστε ένα πανί σε ζεστό νερό. Απλώστε το ζεστό πανί στο πρόσωπό σας για 30 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για απαλή απολέπιση με κυκλικές κινήσεις, ενώ ξεπλένετε καλά το δέρμα σας με χλιαρό νερό. Ακολουθήστε τη συνήθη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος.

  • Μαλακτικό scrub σώματος με θαλασσινό αλάτι

Το αλάτι είναι ένα φυσικό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Έχει επίσης μέταλλα που μαλακώνουν την επιδερμίδα, αποκαθιστώντας τα επίπεδα υγρασίας.

Ανακατέψτε ένα τέταρτο του φλιτζανιού αλάτι και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας σε μια παχιά πάστα. Εάν θέλετε, προσθέστε 10 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. (Σημειώνεται ότι μερικά έλαια, όπως η λεβάντα, μπορεί να ερεθίσουν ορισμένους τύπους δέρματος, οπότε μείνετε σε ένα που έχετε δοκιμάσει νωρίτερα). Εφαρμόστε στο ντους με ένα πανί, λούφα ή τις παλάμες των χεριών σας, τρίβοντας το δέρμα με κυκλική κίνηση.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ