Μίνα Γκάγκα: 5.305 οι πράξεις αναστολής στο σύνολο των εργαζομένων στην Υγεία


Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. καθηγήτρια Μίνα Γκάγκα ξεκίνησε ευχαριστώντας τους υγειονομικούς της χώρας που μάχονται κατά της πανδημίας. Όπως είπε η πανδημία καλπάζει με πολλά κρούσματα καθημερινά, ενώ σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός για την ασφάλεια όλων μας.

«Νομίζω ότι η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει, είναι σημαντικό να κρατάμε τα μέτρα, είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε για να είμαστε ασφαλείς και οι οικογένειές μας» είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός. «Θέλω να ευχαριστήσω του συναδέλφους που βοηθούν σε αυτή τη πανδημία απ’ όπου βρίσκονται».

Μίνα Γκάγκα για έναρξη σχολικής χρονιάς: Οι παρεμβάσεις θα γίνονται νωρίς και θα πάμε καλά. Υπάρχει συνεργασία

Για τα σχολεία διευκρίνισε πως «όταν κάνουμε 80.000 ή 100.000 τεστ την ημέρα και έχουμε τόσα θετικά τεστ, ξαφνικά κάνουμε 1 εκατ. τεστ την ημέρα, οπότε τα θετικά είναι λογικό ότι θα αυξηθούν πολύ σε νούμερο. Δεν πρέπει να μας τρομάζει αυτό, αλλά να μας κάνει μάλλον χαρούμενους γιατί μπορούμε να τα απομακρύνουμε, δηλαδή να βάλουμε τα παιδιά σε περιορισμό οπότε δεν θα υπάρχει μετάδοση στα σχολεία».

Εκτίμησε ότι τα παιδιά και οι καθηγητές τα μέτρα και θα αποφύγουμε τις συρροές. «Οι παρεμβάσεις θα γίνονται νωρίς και θα πάμε καλά. Υπάρχει συνεργασία» διαβεβαίωσε η Μίνα Γκάγκα.

Αναφορικά με τα πλαστά πιστοποιητικά

Για τα πλαστά τεστ και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμών είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε και προχωράμε οπού υπάρχουν καταγγελίες, ανέφερε η κα Γκάγκα. «Γίνεται ΕΔΕ επεμβαίνει εισαγγελέας, είναι λίγα τα αποδεδειγμένα κρούσματα όπου υπάρχουν καταγγελίες θα ελέγχονται οι υγειονομικοί θα εμπλέκονται θα απομακρύνονται από την εργασία και θα ακολουθούν διοικητικές και νομικές κυρώσεις. «Όπου υπάρχουν αμφιβολίες γίνεται και PCR και Rapid τεστ σε πολλά νοσοκομεία» διευκρίνισε.

5.305 οι πράξεις αναστολής στο σύνολο των εργαζομένων στην Υγεία

Επιδόθηκαν 5.305 πράξεις αναστολής στο σύνολο των εργαζομένων στην υγεία, 5,8% του συνόλου των εργαζομένων. Οι γιατροί στα νοσοκομεία ήταν το 2,1% δηλαδή 347 σε σύνολο 21.000 γιατρών, το νοσηλευτικό προσωπικό 2.700 σε σύνολο 40.000, ενώ το διοικητικό 879 σε περίπου 12.000.

«Τα ποσοστά δεν είναι πολύ μεγάλα, είμαστε σε συνεχή επαφή με τις ΥΠΕ, τα προβλήματα μπορούν να λυθούν όπου χρειαστεί γίνονται μετακινήσεις όπου χρειαστεί έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις γιατρών που θα τρίξουν γρήγορα, θα υπάρξει νοσηλευτικό προσωπικό επικουρικό, τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν».

Υπάρχουν δυσκολίες, σημείωσε η κ. Γκάγκα, όμως τα πράγματα αντιμετωπίζονται, και όπου χρειάζεται θα υπάρξουν παρεμβάσεις.

Αναφορικά με τις αιτήσεις αναστολής των επιστροφών είναι περίπου 500, και βρίσκονται σε φάση έλεγχου από την αρμόδια επιτροπή κατέληξε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ