Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Οχι» στο αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά υποχρεωτικότητας εμβολιασμού


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε τα αιτήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας που υπέβαλαν Έλληνες υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι 30 υγειονομικοί – που εργάζονται ανεξάρτητα ή σε δημόσιους θεσμούς υγείας – είχαν υποβάλλει δύο αιτήματα κατά της Ελλάδας στις 2 Σεπτεμβρίου.

Οι υγειονομικοί ζήτησαν από το Δικαστήριο να επιβάλλει προσωρινά μέτρα και να αναστείλει αμέσως την εφαρμογή του σχετικού νόμου της αναστολής.

Επικαλούμενοι το άρθρο 2 (δικαίωμα στη ζωή), άρθρο 3 (απαγόρευση απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης), άρθρο 4 (απαγόρευση της δουλείας και της αναγκαστικής εργασίας), άρθρο 5 (δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια), άρθρο 6 (δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη), άρθρο 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και άρθρο 14 (απαγόρευση των διακρίσεων), οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ως απαραίτητης προϋπόθεσης για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και αιτούνται την αναστολή εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.

«Οχι» και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 7 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να απορρίψει τα άνω αιτήματα των Ελλήνων υγειονομικών, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι είναι εκτός του κανονισμού 39.

Την ίδια στιγμή, στην ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τέτοιου είδους αιτήματατα εγκρίνονται κατ΄εξαίρεση, όταν οι αιτούντες σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετώπιζαν πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του ανθρώπου:

Θάνος Πλεύρης: To μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αποδίδει – Στο 95% οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας την Πέμπτη (9/9) στο MEGA, υπογράμμισε ότι υπάρχει ανταπόκριση από μερίδα εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και για το μέτρο της δεύτερης ευκαιρίας, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Όσον αφορά τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Πριν την λήψη της απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών οι υγειονομικοί του ΕΣΥ ήταν εμβολιασμένοι σε ποσοστό 80%. Πλέον το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 95% γεγονός το οποίο δείχνει ότι το μέτρο αποδίδει».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ