Fauci COVID-19: Οι ΗΠΑ δεν έχουν καν «μέτρια καλό έλεγχο» στην πανδημία


Fauci COVID-19: Οι ΗΠΑ δεν έχουν καν «μέτρια καλό έλεγχο» στην πανδημία Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει μια στρατηγική έξι τμημάτων για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού και την ενίσχυση των εμβολιασμών Ο ανταποκριτής του Fox News, Μαρκ Μέρεντιθ, έχει τις τελευταίες πληροφορίες για τη νέα στρατηγική του προέδρου για την καταπολέμηση της παραλλαγής δέλτα στο «Special Report» Οι ΗΠΑ καταγράφουν καθημερινά μολύνσεις από την COVID-19 με ρυθμό πάνω από 10 φορές το όριο που απαιτείται για την καταστολή της πανδημίας, σύμφωνα με τον Δρα Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Biden.

“Το τελικό παιχνίδι είναι να καταστείλουμε τον ιό”, είπε ο Fauci στον Axios. “Αυτή τη στιγμή, είμαστε ακόμα σε κατάσταση πανδημίας, επειδή έχουμε 160.000 νέες μολύνσεις την ημέρα. Αυτό δεν είναι καν μέτρια καλός έλεγχος … πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία”. Από τις 7 Σεπτεμβρίου, τα τελευταία ομοσπονδιακά στοιχεία λένε ότι η χώρα κατέγραψε κινητό μέσο όρο επτά ημερών 140.058 καθημερινές λοιμώξεις, ενώ περίπου το 62,4% των Αμερικανών ηλικίας 12 ετών και άνω είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα την Πέμπτη μια στρατηγική έξι τμημάτων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραλλαγής δέλτα και την ενίσχυση των εμβολιασμών. “Σε μια χώρα του μεγέθους μας, δεν μπορείτε να τριγυρνάτε και να έχετε 100.000 λοιμώξεις την ημέρα. Πρέπει να φτάσετε πολύ κάτω από τις 10.000 πριν αρχίσετε να αισθάνεστε άνετα”, δήλωσε ο Fauci.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παλεύουν με το τρέχον ποσοστό λοιμώξεων έως ότου περισσότεροι Αμερικανοί σηκώσουν τα μανίκια τους και λάβουν το εμβόλιο για την COVID-19, είπε, προσθέτοντας ότι «θα έχετε ακόμη μερικούς ανθρώπους που θα μολυνθούν, αλλά δεν πρόκειται να τους έχετε ως απειλή για τη δημόσια υγεία ». Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα, η οποία διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς, παραμένει το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ, ενώ οι υγειονομικοί αξιωματούχοι παρακολουθούν τη νέα παραλλαγή mu που εντοπίζεται σε τουλάχιστον 49 πολιτείες. Την περασμένη εβδομάδα, ο Fauci είπε σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου ότι οι αξιωματούχοι δεν θεωρούν την παραλλαγή mu “άμεση απειλή αυτήν τη στιγμή”. Σε εθνικό επίπεδο, η παραλλαγή mu έχει εντοπιστεί σε λιγότερο από 1% των δειγμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συνέταξε το Outbreak.info.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ