Παυλάκης: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, αλλιώς μαθήματα στο προαύλιο

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς πλησιάζει και οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τον τρόπο λειτουργίας τους εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, κ. Γιώργος Παυλκάκης τόνισε, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, πως τη μετάλλαξη Δέλτα που επικρατεί και στη χώρα μας θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως μια καινούρια επιδημία παρά σαν συνέχεια των προηγούμενων, λόγω της τεράστιας διαφοράς της μεταδοτικότητας. Έκανε δε, την πρόβλεψη ότι το επόμενο κύμα θα «χτυπήσει» γρήγορα, εξαιτίας του ανοίγματος των σχολείων, την επιστροφής στην εργασία και της επιδείνωσης του καιρού. Εκτίμησε επίσης ότι θα καταγραφεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, γύρω στα 4.000.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε πως ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι θα πρέπει συνεργεία να πάνε στα σχολεία προκειμένου να εμβολιάσουν τα παιδιά. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ο εμβολιασμός να γίνει αναγκαστικός για όλο τον κόσμο.

Ανέφερε επίσης πως το Lockdown εξακολουθεί να είναι ένα χρήσιμο όπλο, «η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια ακόμα λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here