Θάλασσα: Η ζωή δίπλα στη θάλασσα μπορεί να είναι θεραπευτική για την ψυχική σου υγεία [vid]


Η ζωή κοντά στη θάλασσα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία σας: όσο πιο κοντά είστε στη θάλασσα, τόσο καλύτερα αισθάνεστε. Στην πραγματικότητα, οι γιατροί συνταγογραφούν θεραπευτικά ταξίδια στην παραλία ήδη από τον 18ο αιώνα, και πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η σύνδεση μεταξύ του ωκεανού και της υγείας είναι επιστημονικό γεγονός.

Όχι μόνο η παραλία προάγει την καλή σωματική υγεία, αλλά βελτιώνει επίσης την ψυχική σας ευεξία.

  • Οφέλη της θάλασσας στην ψυχική υγεία

Το να είστε κοντά στον ωκεανό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική σας ευεξία. Η ξεγνοιασιά που νιώθουμε όταν είμαστε δίπλα στη θάλασσα είναι γνωστή ως «θαλασσοθεραπεία», ένας όρος που επινοήθηκε από τον Ιπποκράτη.

Ο ρυθμικός ήχος των κυμάτων που χτυπούν την ακτή επιτρέπει μια κατάσταση διαλογισμού. Τα οφέλη του διαλογισμού είναι: μείωση του στρες, βαθιά χαλάρωση, αυξημένη ευτυχία, βελτιωμένη ηρεμία, αυθορμητισμός και αυξημένη δημιουργικότητα.

Όταν είστε στην παραλία, η θερμότητα του ήλιου κάνει θαύματα στο ενδοκρινικό σας σύστημα, επιτρέποντάς του να εκκρίνει ενδορφίνες-τις χημικές ουσίες του σώματος- που είναι επίσης γνωστές ως ορμόνες της ευτυχίας.

Λέγεται μάλιστα, ότι το αλάτι στο θαλασσινό νερό μπορεί να ενισχύσει την ψυχική σας υγεία διατηρώντας τα επίπεδα μελατονίνης, τρυπταμίνης και σεροτονίνης στον εγκέφαλό σας σε ισορροπία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που ζουην με κατάθλιψη.

Επιπλέον, αν μένετε δίπλα στη θάλασσα ή κάνετε διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, έχετε την επιλογή να φάτε φρέσκα θαλασσινά προϊόντα, τα οποία είναι γνωστό ότι αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την ψυχική σας υγεία. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε ψάρια τακτικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν από κατάθλιψη από εκείνους που δεν καταναλώνουν θαλασσινά. Μια θαλασσινή διατροφή είναι γεμάτη με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, απαραίτητα λιπαρά οξέα που προάγουν την ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ