Προκαλούν και πάλι στο Αιγαίο οι Τούρκοι: Παραβιάσεις με μαχητικά, UAV και κατασκοπευτικό


Συνθήκες έντασης δημιουργεί και πάλι το καθεστώς Ερντογάν στο Αρχιπέλαγος, στέλνοντας αεροσκάφη να παραβιάσουν το FIR Αθηνών.

Το «ήρεμο καλοκαίρι» φαίνεται πως έχει τελειώσει οριστικά για τους Τούρκους, που παρά τις προσπάθειες να γεφυρώσουν τις σχέσεις με χώρες του αραβικού κόσμου, δεν κάνουν το ίδιο με την Ελλάδα, απέναντι στην οποία συνεχίζουν την αδιάλλακτη τακτική των επιθετικών ενεργειών.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, με το τουρκικό καθεστώς να στέλνει πάνω από το Αρχιπέλαγος μαχητικά F-16, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κατασκοπευτικό CN-235.

Σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, οι Τούρκοι έστειλαν συνολικά επτά αεροσκάφη να παραβιάσουν το FIR Αθηνών, σε μια πρακτική μάταιη και επικίνδυνη. Συγκεκριμένα, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη, σε δύο σχηματισμούς πέταξαν πάνω από το ανατολικό Αιγαίο, αναγκάζοντας την Πολεμική Αεροπορία να σημάνει συναγερμό. Οι Έλληνες χειριστές μέσα σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκαν στην… ουρά των Τούρκων, οι οποίοι υποχώρησαν χωρίς εμπλοκές.

Επίσης, ένα κατασκοπευτικό CN-235 σκάναρε το ανατολικό Αιγαίο προσπαθώντας να τνοπίσει ελληνικά υποβρύχια, ενώ οι Τούρκοι έστειλαν και ένα UAV να παραβιάσει το FIR Αθηνών.

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι επιχειρούν και πάλι να κλιμακώσουν την ένταση με την Αθήνα, την ώρα που ο Ερντογάν και οι υπουργοί του απειλούν με κάθε ευκαιρία Ελλάδα και Κύπρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ