Δαφνέλαιο: Αντιμετωπίζει την τριχόπτωση και τα μαύρα στίγματα στο δέρμα


Το δαφνέλαιο θεωρείται εξαιρετικό φάρμακο για την τριχόπτωση. Είναι επίσης καλό τονωτικό για τα μαλλιά, καθώς τους χαρίζει λάμψη, ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας και αποτρέπει την υπερβολική τριχόπτωση. Επειδή είναι επίσης στυπτικό, βοηθά στη σύσφιξη των ριζών της τρίχας, εμποδίζοντας έτσι την απώλεια μαλλιών.

Την ίδια ώρα, ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής, αποτρέποντας έτσι την πιτυρίδα και το ξεφλουδισμένο δέρμα. Ως εκ τούτου, τα μαλλιά σας θα φαίνονται και θα είναι πιο υγιή.

Το λάδι δάφνης είναι πραγματικά θρεπτικό, έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες και πρσφέτει όγκο στην τρίχα,  καθώς περιέχει αντιοξείδωτικά, λιπαρά οξέα και βιταμίνη Α και Ε. Τέλος, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά που προκαλείται λόγω θερμότητας και βαφής.

Είναι ωστόσο σημαντικό να θυμάστε ότι το δαφνέλαιο θα σκουρύνει τα μαλλιά σας! Αν λοιπόν δεν θέλετε αυτό το αποτέλεσμα, καλύτερα να το αποφύγετε.

Πως να το χρησιμοποιήσετε

  • Εφαρμόζετε λάδι δάφνης σε στεγνά μαλλιά.
  • Εάν τα μαλλιά σας παραμένουν λιπαρά αφού τα πλύνετε καλά και κάνετε την τυπική ρουτίνα περιποίησης, θυμηθείτε την επόμενη φορά να εφαρμόσετε σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά πριν δηλαδή βρέχετε τα μαλλιά με το λάδι.
  • Χρησιμοποιήστε δαφνέλαιο μία φορά την εβδομάδα.

1. Εφαρμόστε την απαραίτητη ποσότητα λαδιού για το μήκος των μαλλιών σας στα χέρια σας και ξεκινήστε να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφού το εφαρμόσετε σε όλα τα μαλλιά σας, στερεώστε τα. Μπορείτε να πλύνετε τα μαλλιά σας μετά από 30 λεπτά (τουλάχιστον).

2. Ακολουθώντας τα ίδια βήματα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα αφού εφαρμόσετε το λάδι της δάφνης. Μπορείτε να το αφήσετε στα μαλλιά σας για μερικές ώρες ή ακόμα και ολόκληρη τη νύχτα.

Πρόσωπο και Σώμα

  • Το έλαιο δάφνης είναι πραγματικά χρήσιμο σε άτομα με ξηρό δέρμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο σώμα και το πρόσωπό σας για να αποτρέψετε ή να μειώσετε την ξηρότητα.
  • Είναι, επίσης, χρήσιμο για περιοχές με ακμή και μαύρα στίγματα, αφού καθαρίζει το δέρμα σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι δαφνής σε αυτές τις περιοχές 2 φορές την εβδομάδα.
  • Επιπλέον, είναι χρήσιμο σε όσες και όσους προτιμούν το κερί από το ξυράφι για την αποτρίχωση του δέρματος, καθώς η χρήση του αποτρέπει την ξηρότητα, τα εγκαύματα και την ερυθρότητα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ