Μαγνήσιο: Η συμβολή του στην καλή υγεία [vid]


Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά. Βοηθάει σε εκατοντάδες σημαντικές διαδικασίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας των μυών και των νεύρων σας. Βοηθά να διατηρήσετε τα οστά σας γερά, την καρδιά σας υγιή και το σάκχαρο στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Παίζει επίσης ρόλο στα ενεργειακά σας αποθέματα.

  • Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη

Το μαγνήσιο βοηθά μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη να λειτουργεί σωστά. Η ινσουλίνη βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας σε σταθερά επίπεδα. Σε μια μελέτη, τα άτομα που έλαβαν το περισσότερο μαγνήσιο στη διατροφή τους ήταν λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από την ασθένεια σε σύγκριση με εκείνους που δεν κατανάλωναν αρκετό.

  • Προλαμβάνει τις ημικρανίες

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μαγνήσιο βοηθά στο να μπλοκάρει ή να μειώσει τις χημικές ουσίες του πόνου στον εγκέφαλό σας και εμποδίζει το σφίξιμο των αιμοφόρων αγγείων σας. Ο κίνδυνος ημικρανίας, είναι μεγαλύτερος εάν δεν λαμβάνετε αρκετό μαγνήσιο. Ένα συμπλήρωμα μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά αυτούς τους πονοκεφάλους.

  • Προστατεύει την καρδιά

Το μαγνήσιο βοηθά την καρδιά σας να αντλεί αίμα. Τα κατάλληλα επίπεδα μαγνησίου μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητές ανάπτυξης ακανόνιστου καρδιακού παλμού, καρδιακής νόσου ή καρδιακής προσβολής. Το μαγνήσιο χαλαρώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σας και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση χαμηλή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της HDL, ή “καλής”, χοληστερόλης.

  • Καταπολεμά τη φλεγμονή

Η φλεγμονή είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού σας συστήματος σε πιθανές βλάβες. Βραχυπρόθεσμα, βοηθά το σώμα σας να καταπολεμήσει τους ιούς και να επουλώσει τυχόν πληγές. Αλλά αν έχετε φλεγμονή συνεχώς, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως για παράδειγμα καρδιακές παθήσεις, αρθρίτιδα και διαβήτη. Το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ