Έκθεση CDC: “Οι μη εμβολιασμένοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από covid-19”

Έκθεση CDC: Οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι είχαν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από COVID-19, σύμφωνα με την έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Τα μη πλήρως εμβολιασμένα άτομα έχουν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τη δέλτα. Ο Μπάιντεν κατηγορεί τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς για τις αποτυχίες του στην Covid. Ο Δρ Jay Bhattacharya και ο Δρ Martin Kulldorff μετρούν τις πολιτικές του Biden για την COVID-19 και ο Kulldorff λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα στο σχέδιο του Μπάιντεν για να έχει περισσότερα εμβόλια  για τους ευάλωτους.

Οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από την παραλλαγή δέλτα του κορωνοϊού, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η μελέτη παρακολούθησε περιστατικά κρουσμάτων COVID-19, νοσηλείες και θανάτους σε 13 δικαιοδοσίες των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια δύο περιόδων μεταξύ 4 Απριλίου και 17 Ιουλίου 2021. Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι αριθμοί για όλες τις κατηγορίες ήταν “σημαντικά” υψηλότεροι σε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Μετά τη δεύτερη περίοδο, που συνέβη μεταξύ 20 Ιουνίου και 17 Ιουλίου, η μελέτη σημείωσε ότι τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα έχουν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν (89,1 ανά 100.000 έναντι 19,4), 10 φορές πιο πιθανό να νοσηλευτούν (7,0 ανά 100.000 έναντι 7) και 11 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν (1,1 ανά 100,000 έναντι 0,1) από την παραλλαγή δέλτα.

Το χρονικό διάστημα που εξετάστηκε η μελέτη συνέπεσε με το χρονικό διάστημα που η παραλλαγή δέλτα έγινε το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες. “Ο εμβολιασμός προστατεύει από σοβαρή νόσηση από κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta”, σημειώνει η μελέτη. “Η παρακολούθηση της συχνότητας της COVID-19 με την κατάσταση του εμβολιασμού μπορεί να δώσει πρώιμα σήματα πιθανών αλλαγών στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου που μπορούν να επιβεβαιωθούν μέσω ισχυρών ελεγχόμενων μελετών.”

Η νέα μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη για εμβολιασμούς σε μια εποχή που η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιμετωπίζει έντονη ώθηση στις προσπάθειες αύξησης των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης μιας σαρωτικής εντολής που απαιτεί από όλους τους εργοδότες με περισσότερους από 100 εργαζομένους να επιβάλλουν εμβολιασμούς. Οι Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να αντισταθούν στην εντολή, η οποία αντίσταση, σύμφωνα με τον πρόεδρο Μπάιντεν, τον «απογοήτευσε». “Αυτό δεν είναι παιχνίδι”, είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφο την Παρασκευή σχετικά με την είδηση ​​ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν απορρίψει το σχέδιο έξι σημείων του για τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here