Κατάσχεση κοκαΐνης 1.500 κιλών κατά τη διάρκεια βρετανικής και αυστραλιανής επιχείρησης


Oι βρετανικές και αυστραλιανές Αρχές κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης, αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Πλίμουθ.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος, η Συνοριακή Δύναμη και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ σε γιοτ στο Πλίμουθ.

Αξιωματικοί του Εθνικού Οργανισμού Εγκλήματος της Βρετανίας σταμάτησαν ένα γιοτ που μετέφερε 1.500 κιλά κοκαΐνης στα ανοικτά του Πλίμουθ.

Έξι άνδρες, ανάμεσά τους και ένας Βρετανός, συνελήφθησαν στα ανοικτά των ακτών του Πλύμουθ και οι αρχές κατέσχεσαν περισσότερους από δύο τόνους κοκαΐνης αξίας περίπου 160 εκατομμυρίων λιρών.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος της Βρετανίας (NCA) ανακοίνωσε ότι μια επιχείρηση στην οποία συμμετείχε το προσωπικό της καθώς και η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP) και η Συνοριακή Δύναμη συνέλαβαν τον Βρετανό και πέντε υπηκόους της Νικαράγουα σε ένα γιοτ με σημαία Τζαμάικας, 80 μίλια έξω από τη θάλασσα.

Το πολυτελές γιοτ Kahu, το οποίο έπλεε από την Καραϊβική, έφθασε συνοδεία αστυνμικών σε άγνωστη τοποθεσία στην ηπειρωτική χώρα, όπου μια ομάδα πραγματοποίησε εκτεταμένες έρευνες και ανακάλυψε την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών κατηγορίας Α.

Οι άνδρες, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται από 24 έως 49 ετών, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών και παραμένουν υπό κράτηση περιμένοντας να εξεταστούν απο τις Αρχές, ανέφερε η NCA.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της NCA, Matt Horne, δήλωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα ναρκωτικά θα είχαν πουληθεί σε κοινότητες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο με τρόπους που θα προκαλούσαν περισσότερο έγκλημα και δυστυχία. Οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες δρουν με βάση τα χρήματα. Η στέρηση αυτών των ναρκωτικών θα προκαλέσει πλήγμα στα σχέδια και την ικανότητα λειτουργίας τους»

Οι συλλήψεις των ανδρών που μετέφεραν τα ναρκωτικά σημαίνει ότι η ομάδα των εγκληματιών έχασε αξιόπιστους δράστες που θα ήταν το κλειδί για τη λειτουργία τους.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με εταίρους στο εσωτερικό όπως η Border Force και εκείνοι στο εξωτερικό όπως η AFP για να προστατεύσουμε το κοινό από την απειλή των ναρκωτικών» πρόσθεσε

Η επιχείρηση Ironside άνοιξε την πόρτα σε μια άνευ προηγουμένου συνεργασία σε όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο. Η εξάρθρωση της σπείρας των λαθρεμπόρων υπογραμμίζει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση του διακρατικού οργανωμένου εγκλήματος που επηρεάζει πολλές χώρες του πλανήτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ