ΔΕΘ 2021: LIVE η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη – Εξαγγελίες για την οικονομία

ΔΕΘ 2021: Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κατά την οποία αναμένεται να προχωρήσει σε εξαγγελίες για την οικονομία της χώρας.

Από το πρωί του Σαββάτου (11.09), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το κυβερνητικό επιτελείο κινούνται σε ρυθμούς ΔΕΘ. Ο κ. Μητσοτάκης από νωρίς είχε συναντήσεις με φορείς του επιχειρηματικού κόσμου ενώ ξεναγήθηκε και στα περίπτερα της Έκθεσης που φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με το τρίπτυχο Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον στο επίκεντρο, στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πρωθυπουργός στις 9:30 έδωσε το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Στις 10:00 παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo και στη συνέχεια επισκέφτηκε περίπτερα της Έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στις 20:00 του Σαββάτου (11.09), ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Δείτε LIVE την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τι θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες το πακέτο της ΔΕΘ θα αφορά το 2022 και το 2023 και θα προβλέπει:

– Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα μετά το διετές «πάγωμα». Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα επεκταθεί σε επόμενη φάση στα εισοδήματα του δημοσίου τομέα και τους συνταξιούχους.

– Περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

– Μείωση κατά 50% του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 11% για πέντε ή επτά χρόνια σε όσες επιχειρήσεις συγχωνευθούν ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς στο πλαίσιο της σχετικής μεταρρύθμισης που περιλαμβάνεται στο εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης.

– Διεύρυνση των κριτηρίων εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου που διασφαλίζει χαμηλότερες χρεώσεις για τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές για να προστατευθούν από τις μεγάλες ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

– Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο με ταυτόχρονη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων.

– Ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης για την είσοδο νέων ηλικίας 18-29 ετών στην αγορά εργασίας και εισοδηματικές ενισχύσεις σε ανέργους και αδύναμα νοικοκυριά.

– Ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων με παρεμβάσεις στους συντελεστές και τα κλιμάκια του ΕΝΦΙΑ για να σβήσουν οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών από 1-1-2022 στα χαμηλής και μεσαίας αξίας ακίνητα και μεσοσταθμική μείωση 8% στο κύριο φόρο.

– Σταδιακή κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ με μείωση συντελεστών η αύξηση του αφορολόγητου ορίου σε πρώτη φάση.

– Παράταση για τρεις μήνες του προγράμματος «Γέφυρα Ι» που προβλέπει την κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης στεγαστικού δανείου για τη πρώτη κατοικία σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

– Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% σε καφέ, μεταφορές, τουριστικό πακέτο και εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου καθώς και των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου (σε Χίο, Λέρο, Σάμο, Κω και Λέσβο) για όσο διάστημα λειτουργούν στα νησιά δομές αιτούντων άσυλο.

– Μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος από το 2023 και πλήρη κατάργηση του τα επόμενα έτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ