ΔΕΘ 2021: Το σχέδιο για την προστασία από τις ανατιμήσεις – Κάλυψη του 80% των αυξήσεων της ΔΕΗ


ΔΕΘ 2021: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε μια σειρά μέτρων της κυβέρνησης για να αναχαιτιστεί το κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας και να προστατευθούν τα νοικοκυριά.

Ειδικό σχέδιο για την προστασία των καταναλωτών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Ενδεικτικά τα μέτρα:

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, θα καλυφθεί τουλάχιστον το 80% στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε νοικοκυριού μέσω ενός νέου ταμείου ενεργειακής μετάβασης ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

Παράλληλα θα υπάρχει μειωμένος ΦΠΑ, 13%, σε καφέ, μεταφορές, μη αλκοολούχα ποτά, γυμναστήρια, σχολές χορού, τουρισμό και κινηματογράφους. Το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί κατά 20%.

Το ειδικό τέλος τηλεπικοινωνιών καταργείται για τους νέους ως 29 ετών, ενώ μειώνεται στο 10% για τον υπόλοιπο πληθυσμό από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα διπλασιαστεί για όλους τους δικαιούχους τον Δεκέμβριο του 2021. Το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης αναστέλλεται, μειώνεται ο ΦΠΑ των ζωοτροφών στο 6% για τους αγρότες ενώ όσοι κάνουν δαπάνες μέχρι 5.000 μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών θα έχουν 30% έκπτωση φόρου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ