Ιράκ: Επίθεση με drone στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ


Μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το Σάββατο μια περιοχή κοντά στο σημείο που σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του Ιράκ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ερμπίλ, ανέφερε αρχικά ότι τρεις ρουκέτες έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο.

Μια δεύτερη ανακοίνωση της κουρδικής αντιτρομοκρατικής δύναμης ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για ζημιές ή θύματα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον έξι εκρήξεις στην περιοχή.

Το αεροδρόμιο στην Ερμπίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης κουρδικής περιοχής, έγινε στόχος επιθέσεων αρκετές φορές τον περασμένο χρόνο, μεταξύ άλλων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιρρίπτουν την ευθύνη των επιθέσεων αυτών σε σιιτές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν οι οποίες έχουν ορκιστεί να πολεμήσουν έως ότου οι εναπομείναντες 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες αποχωρήσουν από τη χώρα.

Οι αμερικανικές δυνάμεις ηγούνται ενός διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού, η εντολή του οποίου είναι να συνδράμει τις ιρακινές δυνάμεις να πολεμήσουν τα υπολείμματα της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ο συνασπισμός δεν σχολίασε από την πλευρά του την επίθεση.

Το αεροδρόμιο, στο βρίσκεται μια αεροπορική βάση που στεγάζει στρατεύματα του διεθνούς αντι-τζιχαντιστικού συνασπισμού, «δεν υπέστη καμία ζημιά», σύμφωνα με τον διευθυντή του αεροδρομίου Αχμέτ Χοσιάρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ