Η Ρωσία στέλνει τεθωρακισμένα και στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα Τατζικιστάν – Αφγανιστάν

Η Ρωσία έστειλε στο Τατζικιστάν 12 τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό, ανακοίνωσε το Σάββατο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καθώς η Μόσχα επιχειρεί να θωρακίσει τον σύμμαχό της αυτόν στην Κεντρική Ασία, ο οποίος συνορεύει με το Αφγανιστάν.

Η Μόσχα έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στο Τατζικιστάν και ενίσχυσε τον εξοπλισμό της στρατιωτικής της βάσης, της μεγαλύτερης σε ξένη χώρα, μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και την ταχεία άνοδο στην εξουσία των Ταλιμπάν.

Η Ρωσία εκφράζει ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή και να παρεισφρήσουν ένοπλοι ισλαμιστές στην κεντρική Ασία, μια περιοχή την οποία η Μόσχα θεωρεί ουδέτερη ζώνη για την άμυνά της στα νότια.

Η μεταφορά του αμυντικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιχειρησιακό και προστατευτικό εξοπλισμό, θα εκσυγχρονίσει και θα ενισχύσει σημαντικά τις στρατιωτικές ικανότητες του Τατζικιστάν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.

Το σύνορο του Τατζικιστάν με το Αφγανιστάν εκτείνεται σε 1.344 χιλιόμετρα και το μεγαλύτερο μέρος του είναι ορεινό και δύσκολο για αστυνόμευση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ