Πρόσκληση κατάταξης στρατεύσιμων στην Πολεμική Αεροπορία με την Ε’/ΕΣΣΟ 2021

Οι στρατεύσιμοι με την Ε’/ΕΣΣΟ 2021 που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία καλούνται να καταταγούν.

Όπως ανακοινώθηκε, οι στρατεύσιμοι ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1998 έως και 2023 (γεννημένοι το 1977 έως και το 2002) από όλους τους Νομούς, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαΐου 2021 έως και 30 Ιουνίου 2021.

β. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1998 έως και 2023 (γεννημένοι το 1977 έως και το 2002) που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Ιουλίου 2021 έως και 31 Αυγούστου 2021.

γ. Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους των παραπάνω κλάσεων, που κλήθηκαν με προηγούμενες ΕΣΣΟ και για λόγους υγείας μετατοπίσθηκε η ημερομηνία κατάταξής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 7γ του άρθρου 37 του Ν. 3421/2005.

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται:

α. Η 27η Σεπτεμβρίου 2021, για τους στρατεύσιμους όλων των στρατολογικών υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι/2 έως Ι/4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

β. Η 27η Σεπτεμβρίου και 28η Σεπτεμβρίου 2021, για τους λοιπούς στρατευσίμους, όλων των στρατολογικών υπηρεσιών.

Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην αεροπορική βάση Τρίπολης, εκτός αυτών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκε η σωματική τους ικανότητα με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υποχρεούνται για κατάταξη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τις ειδικές κατηγορίες στρατεύσιμων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.haf.gr.

Τέλος, επισημαίνεται ότι καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (PCR) του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ