ΗΠΑ Δίδυμοι Πύργοι: Ποιες απειλές για την υγεία αντιμετώπισαν οι παρευρισκόμενοι στο χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου;


ΗΠΑ Δίδυμοι Πύργοι: Υπολογίζεται ότι 400.000 άτομα εκτέθηκαν σε τοξικούς ρύπους και άλλους παράγοντες Η αστυνομία τιμήθηκε ως ήρωας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου Η αστυνομική ομάδα του «The Faulkner Focus» αποτίει φόρο τιμής σε όσους έσπευσαν προς τον κίνδυνο στις 11/9, 20 χρόνια αργότερα. Ενώ έχουν περάσει 20 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι εικόνες της ημέρας είναι ανεξίτηλες στην αμερικανική μνήμη. Οι πρώτοι ανταποκριτές και οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης βγήκαν από την περιοχή, καλυμμένοι με μια παχιά γκρίζα αιθάλη που έπεσε βροχή στο σημείο.

Από τους σχεδόν 3.000 ανθρώπους που σκοτώθηκαν, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης NYPD υπέστη 23 νεκρούς, 37 μέλη του Αστυνομικού Τμήματος της Λιμενικής Αρχής PAPD χάθηκαν και 343 μέλη της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, FDNY σκοτώθηκαν: η μεγαλύτερη απώλεια ζωής οποιασδήποτε υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης στην ιστορία, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τρομοκρατικών Επιθέσεων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών. ΑΡΧΕΙΟ – Οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου καίγονται πίσω από το Empire State Building, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2001, στη Νέα Υόρκη.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι εκτιμάται πως 400.000 άτομα βρίσκονταν στο σκηνικό στο κάτω Μανχάταν, αναπνέοντας τοξίνες. Δύο δεκαετίες αφότου χιλιάδες ήρωες μόχθησαν ανάμεσα στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, η υπόσχεση του έθνους να “μην ξεχάσει ποτέ” έχει λάβει πρόσθετο νόημα, καθώς τα άτομα συνεχίζουν να αναφέρουν ασθένειες που μπορεί να σχετίζονται με τη σκόνη από αυτούς. Φρικτά γεγονότα. Πεζοί εγκαταλείπουν την περιοχή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης στο κάτω Μανχάταν την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Από τότε, περισσότεροι από 112.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στο Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου κέντρου εμπορίου των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC, το οποίο δημιουργήθηκε την 1η Ιουλίου 2011 στο πλαίσιο του νόμου για την υγεία και την αποζημίωση του James Zadroga 11/9/ του 2010 για «συνέχιση και επέκταση των προηγούμενων  σχετικών προγραμμάτων και άρχισαν να παρέχουν ιατρικό έλεγχο, παρακολούθηση και θεραπεία περιορισμένου αριθμού συγκεκριμένων καταστάσεων υγείας που σχετίζονται με τις 11 Σεπτεμβρίου για τα επηρεασμένα μέλη, που κατηγοριοποιούνται ως ανταποκρινόμενα ή επιζώντα ». Σύμφωνα με το πρακτορείο, 4.627 από τα μέλη που εγγράφηκαν στο πρόγραμμα έχουν πεθάνει, αν και δεν μπορούν όλοι οι θάνατοι που καταμετρώνται να αποδοθούν σε συνθήκες που σχετίζονται με τις εκθέσεις στο μηδέν στο έδαφος. Επιπλέον, οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα πόσοι άνθρωποι εμφάνισαν προβλήματα υγείας ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε τόνους αμιάντου, γύψου και κονιοποιημένου σκυροδέματος. Σε μια έκθεση, τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νόσων CDC ανέφεραν ότι ο συνολικός αριθμός καρκίνων και μη καρκινικών πιστοποιήσεων που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου WTC μεταξύ των μελών ήταν 20,612 και 50,611 αντίστοιχα, με καρκίνο του δέρματος, καρκίνους των ανδρικών γεννητικών συστημάτων και επιτόπια νεοπλάσματα τις πιο κοινές καταστάσεις καρκίνου που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου WTC.

Ο φωτογράφος του Associated Press Ρίτσαρντ Ντρου μιλά για την κάλυψη της ΑΠ για την 11η Σεπτεμβρίου και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Οι πιο συχνά πιστοποιημένες μη καρκινικές καταστάσεις είναι στις κατηγορίες αεροπεπτικής και ψυχικής υγείας. Σχεδόν 19.000 εγγεγραμμένοι έχουν πρόβλημα ψυχικής υγείας που πιστεύεται ότι συνδέεται με τις επιθέσεις και περισσότεροι από 4.000 ασθενείς έχουν κάποιο είδος χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Οι δοκιμές στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που πέρασαν χρόνο στο Σημείο Μηδέν Ground Zero διαπίστωσαν ότι η πνευμονική τους λειτουργία μειώθηκε 10 έως 12 φορές υψηλότερα από τον ρυθμό που αναμενόταν συνήθως λόγω της γήρανσης το πρώτο έτος μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η έρευνα αποκάλυψε ορισμένα ενθαρρυντικά ευρήματα, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλότερου κινδύνου θανάτου από καρκίνο. ΑΡΧΕΙΟ – Οι άνθρωποι φεύγουν από το κέντρο του Μανχάταν αφού τα αεροπλάνα έπεσαν στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη.

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια για φροντίδα και αποζημίωση για όσους υποβάλλονται σε σκόνη και πυρκαγιές και περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν λάβει αποζημιώσεις από την κυβέρνηση. Το 2020, χιλιάδες άλλοι εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου WTC – δεν είναι όλοι τώρα άρρωστοι – το οποίο έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ που μπορεί να ξεμείνει από χρήματα. Τα μέλη του Κογκρέσου έχουν παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο που θα παρέχει επιπλέον 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία για να καλύψει το αναμενόμενο κενό χρηματοδότησης που ξεκινά το 2025.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ