Κορονοϊός: Η Αυστραλία αγοράζει επιπλέον 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου Μοderna από την EE


Η Aυστραλία αγοράζει επιπλέον 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19 από την ΕΕ καθώς επιταχύνει το πρόγραμμά της εμβολιασμού της.

Η Αυστραλία αγόρασε επιπλέον 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα επιταχύνει το πρόγραμμά της εμβολιασμού για να θέσει υπό έλεγχο αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων.

Η αγορά αυτή θα τονώσει την οικονομία της χώρας ύψους 2 τρισεκ. δολαρίων Αυστραλίας, η οποία κινδυνεύει να ολισθήσει στην δεύτερη ύφεσή της σε δύο χρόνια ως αποτέλεσμα των λοκντάουν που έχει επιβάλλει στις δύο πολυπληθέστερες πόλεις της, το Σίδνεϊ και την Μελβούρνη.

Αυτά τα λοκντάουν θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου το 70% του πληθυσμού της χώρας των σχεδόν 26 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλήρως εμβολιαστεί, κάτι το οποίο δεν αναμένεται να έχει γίνει ως τα τέλη του Οκτωβρίου.

Ο Μόρισον σημείωσε ότι το ένα εκατομμύριο δόσεις θα έχει φτάσει στη χώρα αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Η Αυστραλία έχει παραγγείλει 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 από την Moderna.

Σήμερα έχουμε καλές ειδήσεις. Μια μεγάλη δόση ελπίδας για το πρόγραμμά μας εμβολιασμού”, δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

Η αγορά αυτή γίνεται καθώς η Αυστραλία αγωνίζεται να αναχαιτίσει ξέσπασμα του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορονοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να φτάνουν τα 2.000 για πρώτη φορά χθες, Σάββατο.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει συνολικά 73.610 κρούσματα από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 αυξήθηκε χθες κατά 7 και ανέρχεται πλέον σε συνολικά 1.091 στη χώρα.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 1.262 κρούσματα τοπικής μετάδοσης το προηγούμενο 24ωρο, ενώ υπήρξε μείωση από τα 1.599 που είχαν καταγραφεί μια μέρα νωρίτερα.

Η γειτονική Βικτόρια κατέγραψε 392 νέα κρούσματα το περασμένο 24ωρο, επίσης ελαφρώς λιγότερα από τα 450 που είχε καταγράψει μια μέρα νωρίτερα.

Στο μεταξύ το Κουίνσλαντ, η τρίτη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν χρειάζεται να δώσει εντολή για λοκντάουν καθώς δεν διαγνώσθηκε κανένα κρούσμα σε αυτήν το 24ωρο που πέρασε.

Η πολιτεία είχε ανακοινώσει χθες, Σάββατο, 5 κρούσματα του νέου κορονοϊού και η πρωθυπουργός της Αναστάζια Παλασέι προειδοποίησε ότι ένα λοκντάουν μπορεί να χρειαστεί για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο το Κουίνσλαντ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν εντόπισε άλλα κρούσματα, πράγμα το οποίο επέτρεψε να αποφευχθεί η ανάγκη για την λήψη ενός τέτοιου μέτρου.

“Δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο ακόμη, αλλά αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να περιμένουμε σε αυτήν τη φάση του ξεσπάσματος”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κουίνσλαντ Στίβεν Μάιλς σε δημοσιογράφους στο Μπρίσμπεϊν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ