ΗΠΑ: Θετικοί στον κορονοϊό 13 γορίλες σε ζωολογικό κήπο της Ατλάντα – Κινδυνεύει ο 60χρονος «Όζι»


Τουλάχιστον 13 γορίλες βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα των ΗΠΑ , έχοντας μολυνθεί από εμβολιασμένο υπάλληλο.

Ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε την ανησυχητική είδηση την Παρασκευή, λέγοντας ότι οι υπάλληλοι παρατήρησαν ότι οι γορίλες έβηχαν, είχαν καταρροή και εμφάνισαν αλλαγές στην όρεξή τους.

Τουλάχιστον 13 διαγνώστηκαν θετικοί στην COVID-19 ενώ οι υπόλοιποι της ομάδας υποβάλλονται σε τεστ. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τους κόλλησε ένας ασυμπτωματικός υπάλληλος του ζωολογικού κήπου που μετέφερε τον ιό στα ζώα. Ο ζωολογικός κήπος θα εμβολιάσει τους γορίλες με κτηνιατρικό εμβόλιο.

Είναι η δεύτερη γνωστή περίπτωση με μολυσμένους γορίλες σε ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο οκτώ γορίλες σε ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο είχαν κολλήσει κορονοϊό.

Ανάμεσα στα κρούσματα της Ατλάντα και ο γηραιότερος αρσενικός γορίλας σε αιχμαλωσία, ένας 60χρονος ονόματι Όζι. Ο ζωολογικός κήπος λέει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι γορίλες μπορούν να μεταδώσουν τον ιό πίσω στους ανθρώπους και τονίζει οτι οι επισκέπτες είναι πολύ μακριά για να μολυνθούν από γορίλες. Οι ειδικοί υποβάλλουν πλέον σε τεστ και τους 20 γορίλες του ζωολογικού κήπου της Ατλάντα, οι οποίοι ζουν σε τέσσερις ομάδες.

Οι φύλακες αντιμετωπίζουν τους γορίλες που κινδυνεύουν να αναπτύξουν επιπλοκές με μονοκλωνικά αντισώματα. «Ανησυχούμε πολύ για τις μολύνσεις αυτές, ειδικά από τη στιγμή που τα πρωτόκολλά ασφαλείας μας όταν εργαζόμαστε με μεγάλους πιθήκους και άλλα ευπαθή είδη ζώων ήταν εξαιρετικά αυστηρά», δήλωσε ο Δρ Σαμ Ριβέρα, διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

Ο Όζι παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, λόγω ηλικίας ωστόσο προκαλεί ανησυχία στους υπεύθυνους. «Δεν αισθανόμαστε ότι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο», πρόσθεσε. Εξετάζουμε την κατάσταση καθημερινά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ