ΔΕΘ 2021 – Μητσοτάκης για ανατιμήσεις: Στηρίξαμε τα εισοδήματα και θα τα στηρίξουμε κι άλλο


Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχωρεί στις 13:00 στο Βελλίδειο, στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ – Τι ανέφερε για τις ανατιμήσεις

Λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα της δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης Συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2021, ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, για τις ανατιμήσεις και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχουμε να κάνουμε με ένα προσωρινό φαινόμενο. «Τι έχουμε κάνει εμείς στην Ελλάδα; Ενισχύσαμε σημαντικά το εισόδημα. Η πολιτική μας αποσκοπεί στη μείωση των φόρων. Στηρίξαμε τα εισοδήματα και θα τα στηρίξουμε κι άλλο. Θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως καφέ, αναψυκτικά, μεταφορές. Δεν ξέρουμε αν χρειάζεται αυτή η μείωση να επεκταθεί», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως κινούμαστε πριν χτυπήσει το πρόβλημα και ειδικά για τα ζητήματα του ρεύματος και της φτώχειας «κάνουμε πολύ γενναίες παρεμβάσεις. Θα εξειδικεύσει αύριο τα μέτρα και ο υπουργός, ο κ. Σκρέκας. Προσθέστε στα μέτρα που ανακοίνωσα την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ