Μπάιντεν Covid: Ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο νέο σχέδιο δράσης για την ήττα της λοίμωξης


Μπάιντεν Covid: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απευθύνθηκε στο έθνος το βράδυ της Πέμπτης με το νέο του σχέδιο «Μονοπάτι έξω από την πανδημία», μια ατζέντα έξι σημείων για να τεθεί η χώρα σε πορεία για την ήττα της COVID-19, κυρίως μέσω περισσότερων εντολών εμβολίου, αυξημένες απαιτήσεις δοκιμών και κάλυψης. Μέσω του νέου σχεδίου, ο εμβολιασμός θα απαιτηθεί για τα δύο τρίτα περίπου του εργατικού δυναμικού της χώρας, ή 100 εκατομμύρια εργαζόμενους. 

Επί του παρόντος, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατά μέσο όρο 150.000 νέα κρούσματα καθημερινά και 1.500 θανάτους κάθε μέρα, ανέφερε το CNN. «Εάν αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού, προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους με μάσκες και εκτεταμένους ελέγχους και εντοπίσουμε άτομα που έχουν μολυνθεί, μπορούμε και θα αλλάξουμε τα δεδομένα στην COVID-19», είπε ο Μπάιντεν στην ομιλία του. Υπήρξαν ευρείες αντιδράσεις σε διάφορα σημεία του νέου σχεδίου του προέδρου.

Εμβολιασμός των Ανεμβολίαστων

Επί του παρόντος, περισσότεροι από 175 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι για την COVID-19. Ωστόσο, περισσότεροι από 80 εκατομμύρια επιλέξιμοι Αμερικανοί δεν έχουν λάβει έναν εμβολιασμό. Ο πρόεδρος είπε ότι είναι κρίσιμο να εμβολιαστεί περισσότερος από τον μη εμβολιασμένο πληθυσμό εάν θέλουμε να νικήσουμε πλήρως τον ιό. Για να το ενθαρρύνει αυτό, υπέγραψε εκτελεστικές εντολές για επιπλέον εντολές εμβολίου. Οι εργοδότες με περισσότερους από 100 εργαζομένους πρέπει να απαιτούν είτε εμβολιασμό COVID-19 είτε εβδομαδιαίο έλεγχο για τους εργαζόμενους.

Ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο νέο σχέδιο δράσης του Μπάιντεν για την COVID-19

Το νέο σχέδιο απαιτεί επίσης εμβολιασμούς για ομοσπονδιακούς εργαζόμενους και εκατομμύρια εργολάβους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς και εντολές εμβολίου για πάνω από 17 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε νοσοκομεία και κλινικές που συμμετέχουν στο Medicare και το Medicaid. Μερικοί άνθρωποι δήλωσαν ότι πιθανότατα θα παραιτηθούν από τη δουλειά τους λόγω των νέων εντολών εμβολίου. Αλλά άλλοι προσπαθούν να υπενθυμίσουν στους ανθρώπους ότι οι εβδομαδιαίες δοκιμές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή για πολλούς Αμερικανούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ενώ το hashtag #IwillNOTcomply εντάθηκε στο Twitter μετά την ομιλία του Μπάιντεν, πολλοί άνθρωποι σχολίασαν ότι θα έπαιρναν με χαρά τις δουλειές όσων διαμαρτύρονταν για τις εντολές.

Περαιτέρω Προστασία των Εμβολιασμένων

Ο Μπάιντεν είπε ότι η διοίκησή του θα είναι έτοιμη να προσφέρει αναμνηστικές λήψεις για την COVID-19 ήδη από τις 20 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την έγκριση του FDA και του CDC. Το σχέδιο του προέδρου λέει ότι τα ενισχυτικά θα είναι δωρεάν και θα διατίθενται σε περισσότερες από 80.000 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, σε μέρη όπως γραφεία γιατρών, φαρμακεία και άλλα κέντρα υγείας. “Η απόφαση για το ποια ενισχυτικά πλάνα θα δοθούν, πότε θα ξεκινήσουν και ποιος θα τα δώσει, θα αφεθεί εντελώς στους επιστήμονες του FDA και των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων”, είπε ο Μπάιντεν. “Αλλά ενώ περιμένουμε, έχουμε κάνει το κομμάτι μας. Αγοράσαμε αρκετά ενισχυτικά – αρκετά ενισχυτικά πλάνα – και το σύστημα διανομής είναι έτοιμο να τα διαχειριστεί”. Πολλοί εξέφρασαν ανακούφιση για τη λήψη μιας τρίτης δόσης εμβολίου. Ενώ άλλοι παραμένουν μπερδεμένοι σχετικά με την επιστήμη πίσω από τα ενισχυτικά και τα εμβόλια για την COVID-19.

Διατήρηση των σχολείων με ασφάλεια

Το σχέδιο του προέδρου προσθέτει νέες εντολές για εμβόλια και ασφάλεια στο σχολείο για να εξασφαλίσει ένα ασφαλές, προσωπικό περιβάλλον μάθησης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό. Το ενενήντα τοις εκατό των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων του έθνους στα σχολεία είναι εμβολιασμένοι, είπε ο Μπάιντεν. Αυτή τη στιγμή, τα εμβόλια έχουν εγκριθεί μόνο για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. “Τι γίνεται με τα παιδιά κάτω των 12 ετών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν ακόμα; Λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος για έναν γονέα να προστατεύει το παιδί του κάτω των 12 ετών ξεκινά από το σπίτι.

Κάθε γονέας, κάθε έφηβος αδελφός, κάθε φροντιστής γύρω τους πρέπει να εμβολιαστεί », είπε ο Μπάιντεν. Το σχέδιο του Μπάιντεν θα απαιτήσει εμβολιασμούς για δασκάλους και προσωπικό στα προγράμματα Head Start και Early Head Start και στο Bureau of Indian Education σχολεία, καθώς και προσωπικό προγράμματος παιδιών και νέων στο Υπουργείο Άμυνας.

“Όπως και με τους ενήλικες, σχεδόν όλα τα σοβαρά κρούσματα COVID-19 που βλέπουμε στους εφήβους είναι σε μη εμβολιασμένα άτομα ηλικίας 12 έως 17 ετών-μια ηλικιακή ομάδα που υστερεί στα ποσοστά εμβολιασμού”, είπε ο Μπάιντεν. «Λοιπόν, γονείς, παρακαλώ εμβολιάστε τον έφηβο». Ορισμένοι γονείς εξέφρασαν την άνεσή τους να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία με τα μέτρα ασφαλείας COVID-19. Ενώ άλλοι γονείς θεωρούν ότι η προσωπική μάθηση είναι πολύ επικίνδυνη αυτή τη στιγμή.

Αυξημένες απαιτήσεις δοκιμής και μάσκας

Ο Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι ακόμη και με νέες εντολές για εμβόλια, η μάσκα και οι δοκιμές για την COVID-19 είναι ακόμα τόσο κρίσιμες όσο ποτέ. Το σχέδιο του προέδρου λέει ότι μαζί με την πιο επιθετική παραγωγή γρήγορων δοκιμών COVID-19, οι δοκιμές κατ ‘οίκον θα κοστίζουν λιγότερο από το τέλος της εβδομάδας και το δωρεάν πρόγραμμα δοκιμών COVID-19 στα φαρμακεία θα επεκταθεί.

Ο Μπάιντεν είπε ότι οι απαιτήσεις μάσκας θα εξακολουθούν να ισχύουν στα αεροδρόμια, καθώς και σε ορισμένες μορφές δημόσιων συγκοινωνιών, όπως αεροπλάνα και λεωφορεία. Αλλά με το νέο σχέδιο, όσοι δεν ακολουθούν τις απαιτήσεις θα αντιμετωπίσουν διπλά πρόστιμα. Παρά τα υψηλότερα πρόστιμα, ορισμένοι λένε ότι οι ταξιδιωτικές εντολές ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν.

Προστασία της οικονομικής μας ανάκαμψης

Για να αποτρέψει την οπισθοδρόμηση της οικονομικής προόδου του έθνους, ο πρόεδρος επέκτεινε τα προγράμματα δανεισμού καταστροφών για τον οικονομικό τραυματισμό COVID-19. Το πρόγραμμα θα επιτρέψει τώρα στις μικρές επιχειρήσεις να δανειστούν έως και 2 εκατομμύρια δολάρια, από τα αρχικά 500.000 δολάρια, για να βοηθήσουν με τα οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν από την πανδημία. Τα δάνεια είναι χαμηλού επιτοκίου και δεν απαιτούν αποπληρωμή για 2 χρόνια.

Βελτίωση της φροντίδας για όσους έχουν COVID-19

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι το Υπουργείο Άμυνας θα διπλασιάσει τον αριθμό των στρατιωτικών ομάδων υγείας που στάλθηκαν για να βοηθήσουν νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Μπάιντεν είπε ότι νέα φάρμακα θα είναι όλο και πιο διαθέσιμα και συστήνονται από «πραγματικούς γιατρούς και όχι θεωρητικούς συνωμοσίας». “Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας έως και 70% για μη εμβολιασμένα άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες”, είπε ο Μπάιντεν.”

” Απόψε, ανακοινώνω ότι θα αυξήσουμε τον μέσο ρυθμό αποστολής των δωρεάν θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά άλλο ένα 50%».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ