Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργούν καταστήματα, εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ


Αυξάνεται από σήμερα ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων

Τα νέα μέτρα που από σήμερα βρίσκονται σε εφαρμογή, εκτός από τους περιορισμούς ασφαλείας, προς το μη εμβολιασμένο μέρος του πληθυσμού, φέρνουν μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά, καθώς πλέον τόσο εμπορικά καταστήματα όσο και εμπορικά κέντρα σε (mall), των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου shops in a shop, αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών που μπορούν να βρίσκονται στους χώρους.

Συγκεκριμένα πλέον επιτρέπεται η παρουσία:

Ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. εντός του καταστήματος, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε έναν πελάτη ανά 5 τ.μ.

Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 6 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ

Παράλληλα, προωθούνται αλλαγές στο προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00 και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.

Στις λαϊκές αγορές ορίζεται η υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών σε περίπτωση μη επάρκειας του χώρου ως προς την τήρηση των μέτρων απόστασης μεταξύ των πάγκων.

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας για τους ανεμβολίαστους πλέον προβλέπεται η διενέργεια διαγωνιστικού ελέγχου μια φορά την εβδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους με τη μέθοδο του μοριακού ελέγχου ή με τη χρήση rapid test σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία, ή ιδιώτη γιατρό με δική τους δαπάνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ