Bρετανία: «Όχι» στα διαβατήρια εμβολιασμού για την είσοδο σε πολυσύχναστους χώρους


Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας απέκλεισε τη χρήση εμβολιαστικών διαβατηρίων που θα επιτρέπουν στους πολίτες να παρακολουθούν μεγάλες εκδηλώσεις

Μετά από μήνες αντιδράσεων, η βρετανικη κυβέρνηση υπαναχώρησε τελικά χθες απο την απόφασή της να επιβάλλει «διαβατήρια εμβολιασμού» για την είσοδο σε πολυσύχναστους χώρους όπως είναι τα καταστήματα και τα νυχτερινά κέντρα.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εξετάσαμε το μέτρο όπως έπρεπε και παρότι θα πρέπει να το κρατήσουμε στα υπόψη, ως πιθανή επιλογή, με χαρά μου σας ανακοινώνω ότι δεν θα προχωρήσουμε με σχέδια για «διαβατήρια εμβολιασμού» δήλωσε ο Bρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ.

«Δεν αναμένω νέα lockdown. Θεωρώ ότι θα ήταν ανεύθυνο για οποιονδήποτε υπουργό Υγείας ανά τον κόσμο να αποκλείσει κάποιο ενδεχόμενο, ωστόσο δεν βλέπω πως θα πηγαίναμε σε ένα ακόμη lockdown» πρόσθεσε στο BBC

Ο Βρετανος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα τα σχέδια για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να άρει κάποιους περιορισμούς, στηριζόμενη στα εμβόλια.

Ο Τζόνσον αναμένεται να συζητήσει σήμερα με τους συνεργάτες του την κατάργηση της ιδέας για τα διαβατήρια αλλά και την πιθανότητα να γίνουν σύντομα ενισχυτικές δόσεις εμβολίων, καθώς η περίοδος της γρίπης απειλεί να αυξήσει την πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας.

«Τώρα που μπαίνουμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα (…) ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα σχέδιά μας για την διαχείριση της COVID-19 τους αμέσως επόμενους μήνες και με αυτά θα καθιστούμε σαφές ότι το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα λειτουργεί» σημείωσε. Και υπογράμμισε:

«Βεβαίως θέλουμε να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί και υπάρχουν κάποια πράγματα, όσον αφορά το θέμα των ταξιδιών για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, αλλά το τεστ PCR που απαιτείται κατά την επιστροφή σας στο Ηνωμένο Βασίλειο από ορισμένες χώρες, κοιτάξτε θέλω να προσπαθήσω να απαλλαγούμε από αυτό όσο γρηγορότερα μπορώ».

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με άνοδο στα κρούσματα που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Δέλτα, με τον μέσο όρο των εβδομαδιαίων νέων κρουσμάτων να φτάνει τις 36.000 το Σάββατο, επίπεδο ρεκόρ απο τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης. Τα δύο τρίτα της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ