Κορονοϊός: Έκκληση Εξαδάκτυλου προς την πολιτεία – Καμία καθυστέρηση για την τρίτη δόση εμβολίου

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, έκανε αναφορά και στο θέμα της τρίτης συμπληρωματικής δόσης του εμβολίου, ζητώντας από την πολιτεία να μην υπάρξουν καθυστερήσεις

Στη σημαντικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, στάθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας ότι στην Ελλάδα έχει υπάρξει κάμψη σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Στην Δανία όπου έχουν 80% πλήρως εμβολιασμένους στο σύνολο του πληθυσμού δεν έχουν πλέον κανένα μέτρο, εκτός από την μάσκα στα αεροδρόμια, νοσοκομεία και ιατρεία. Στην Ισλανδία που είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 92%, τους τελευταίους 3 μήνες είχαν 1 νεκρό», ανέφερε ο καθηγητής και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ελλάδα, «εμείς σε αναλογία πληθυσμού θα είχαμε 30. Αλλά έχουμε 30 νεκρούς κάθε μέρα και προέρχονται από τους ανεμβολίαστους» .

«Θα πρέπει ένας προς έναν να συζητήσουν με τον παιδίατρό τους για να πάρουν τις απαραίτητες απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν και στην συνέχεια να αποφασίσουν. Δεν είναι σκόπιμο, αυτό να αντικατασταθεί από δημόσιες παραινέσεις οι οποίες υπάρχουν, όπως η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, η οποία έχει συστήσει τον εμβολιασμό στα παιδιά, όσο και οι παιδίατροι που μιλούν δημοσίως», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και τις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν οι γονείς.

«Αν νοσήσουν όλα τα παιδιά θα έχουμε απώλειες. Σε χώρες που δεν ελήφθησαν τα μέτρα που ελήφθησαν στην χώρα μας και υπήρξε εξάπλωση, είχαμε απώλειες, δλδ στις ΗΠΑ, 500 παιδιά έχασαν την μάχη. Εμείς αυτό το αποφύγαμε, την δύσκολη περίοδο όταν ακόμη δεν είχαμε το εμβόλιο. Τώρα που το έχουμε, θα είναι πολύ μεγάλη αδικία αν δεν το αποφύγουμε», ανέφερε στη συνέχεια.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, έκανε αναφορά και στο θέμα της τρίτης συμπληρωματικής δόσης του εμβολίου, ζητώντας από την πολιτεία να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. «Ζητούν να ανοίξει η τρίτη δόση σε όσους επιθυμούν να την κάνουν με κριτήριο ηλικίας και επαγγελματικής απασχόλησης», ενώ επεσήμανε πως για τους υγειονομικούς ιδιαιτέρως θα έπρεπε να είχε ανοίξει ήδη. «Θα πρέπει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να κινηθεί με ταχύτητα αυτή την φορά και να δώσει το πράσινο φως, ώστε οι άνθρωποι που χρειάζονται την τρίτη δόση να την έχουν σήμερα ει δυνατόν», είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Τέλος ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως σε μεγάλο βαθμό ζούμε την αποδρομή του ιού. «Φέτος ζούμε σε μια σχετική κανονικότητα, γιατί είχαμε το ευτύχημα να έχουμε γρήγορα εμβόλια και αν αύριο προστεθούν και τα φάρμακα, τότε η αντιμετώπιση θα αλλάξει πάρα πολύ και σταδιακά αυτό που συνιστά την πανδημία σήμερα θα μετατραπεί σε μια ενδημική νόσο, την οποία θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ζούμε μαζί της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ