Διεθνής Ομάδα Επιστημόνων: Οι ενισχυτές του εμβολίου covid -19 είναι περιττοί για τους περισσότερους


Διεθνής Ομάδα Επιστημόνων: Η Marion Gruber και ο Phil Krause του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA υποστήριξαν ότι τα τρέχοντα στοιχεία δεν δείχνουν την ανάγκη για ενισχυτικές λήψεις μεταξύ των περισσότερων Αμερικανών Τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν ακόμη την ανάγκη για ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 στον γενικό πληθυσμό, δήλωσε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων δύο ανώτερων αξιωματούχων του  Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA που φέρεται να παραιτούνται από τις θέσεις τους λόγω διαφωνίας με τον Λευκό Οίκο για τη διοίκηση των ενισχυτικών βολών.

Η Marion Gruber, διευθύντρια του Γραφείου Έρευνας και Επισκόπησης Εμβολίων του του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και ο αναπληρωτής διευθυντής της, Phil Krause, που πρόκειται να φύγουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, δημοσίευσαν μια άποψη στο The Lancet τη Δευτέρα μαζί με άλλους ειδικούς παγκοσμίως, υποστηρίζοντας ότι  τα εμβόλια COVID-19 παραμένουν αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πολύ μεταδοτικής και κυρίαρχης παραλλαγής δέλτα. “Θα χρειαστεί προσεκτικός και δημόσιος έλεγχος των εξελισσόμενων δεδομένων για να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις για την ενίσχυση ενημερώνονται από την αξιόπιστη επιστήμη περισσότερο από την πολιτική”, έγραψαν οι συγγραφείς, προσθέτοντας εν μέρει:

“Η ευρεία ενίσχυση πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι είναι κατάλληλη». Τα σχόλια έρχονται αφού η Δρ Janet Woodcock, εν ενεργεία επίτροπος του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενημέρωσαν πρόσφατα τον Λευκό Οίκο ότι οι ρυθμιστικές αρχές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επανεξετάσουν τα απαραίτητα δεδομένα πριν εγκρίνουν ένα ενισχυτικό πλάνο εμβολίου covid-19.

Η καθοδήγηση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και των CDC είναι ότι και οι δύο οργανισμοί έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής μόνο αρκετά δεδομένα για να προτείνουν ότι ορισμένα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer πρέπει να κάνουν ενισχυτικό εμβόλιο. Τον περασμένο μήνα, οι κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι της χώρας δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αρχίσουν να προσφέρουν ενισχυτικά εμβόλια για το εμβόλιο COVID-19 στους Αμερικανούς από τις 20 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της αναθεώρησης του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Αυτή η δήλωση, που αποδίδεται στη Walensky, Woodcock, τον Αμερικανό Χειρουργό Γενικό Δρ Vivek Murthy, τον Διευθυντή του NIH Dr. Francis Collins, τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Biden Dr. Anthony Fauci και άλλους, έλεγε ότι τα διαθέσιμα δεδομένα έδειξαν ότι η προστασία αρχίζει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ” θα μπορούσε να μειωθεί τους επόμενους μήνες, ειδικά σε εκείνους που είναι υψηλότερου κινδύνου ή εμβολιάστηκαν κατά τις προηγούμενες φάσεις της διάθεσης του εμβολιασμού ».

Ο Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς προέτρεψαν προσοχή για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από “συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές” για την ενημέρωση της ενισχυτικής εκτόξευσης εμβολιασμών της χώρας. Αντ ‘αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ