Rafale: Σε… πανικό οι Τούρκοι για τα 24 ελληνικά μαχητικά – Χτυπούν… Άγκυρα με Scalp και Meteor


Rafale: Πώς τα 24 νέα ελληνικά μαχητικά μπορούν να επιφέρουν αδιανόητο πλήγμα στην Τουρκία – Τρομακτική η ισχύς της Πολεμικής Αεροπορίας – Παραμιλούν οι Τούρκοι που έχουν… ξεμείνει με τα F-16C/D

Νευρικό κλονισμό έχει προκαλέσει στο καθεστώς Ερντογάν η εξοπλιστική αντεπίθεση της Ελλάδας, με την απόκτηση υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί των Επιτελείων υλοποιούν μεθοδικά το στόχο που έθεσαν αμέσως μετά την υβριδική απειλή στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020: Να γίνει η Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή στρατιωτικά, προχωρώντας σε άμεσες και στοχευμένες κινήσεις που θα εκσυγχρονίσουν τα οπλικά μας συστήματα και θα επεκτείνουν την ισχύ μας.

Κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την απόκτηση 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, εκ των οποίων τα 12 μεταχειρισμένα και τα 6 ολοκαίνουργια. Κανείς δεν περίμενε πως ένα μόλις χρόνο μετά, τα δύο πρώτα Rafale θα είχαν ήδη βάλει τη γαλανόλευκη στα φτερά και οι πιλότοι μας και οι μηχανικοί μας θα εκπαιδεύονται πάνω στο νέο ελληνικό μαχητικό 4.5 γενιάς, που αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ένα χρόνο μετά, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόκτηση ακόμα έξι μαχητικών Rafale, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αεροσκαφών σε 24, δηλαδή μία Μοίρα συν έξι μαχητικά. Ουσιαστικά η Αθήνα, πριν καν ολοκληρωθεί η παραλαβή των πρώτων έξι Rafale, προχωρά στην υλοποίηση της εισήγησης του ΓΕΑ για μια πλήρη Μοίρα 24 αεροσκαφών.

Πρόκειται σαφέστατα για ένα πλήρες εξοπλιστικό πρόγραμμα που αλλάζει άμεσα τα δεδομένα για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και ικανοποιεί πάγιες επιχειρησιακές απαιτήσεις για ένα σύγχρονο δικηνητήριο μαχητικό πολλαπλού ρόλου, με μεγάλη ακτίνα δράσης, πανίσχυρο οπλισμό και τελευταίας γενιάς αισθητήρες και ηλεκτρονικά που δίνουν σαφές πλεονέκτημα στην ελληνοτουρκική διαμάχη.

Το πρώτο ελληνικό Rafale με τη γαλανόλευκη στα φτερά.

Παραμιλούν οι Τούρκοι

Το Rafale 4.5 γενιάς, αποτελεί σαφώς ένα όπλο αεροπορικής υπεροχής, το οποίο είναι βέβαιο πως αλλάζει το συσχετισμό δυνάμεων και αναγκάζει οποιονδήποτε αντίπαλο να σκεφτεί καλά αν θα αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία.

Η προαναγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για έξι επιπλέον μαχητικά Rafale φαίνεται ότι ενόχλησε την Τουρκία, με τους υπουργούς της να επιδίδονται πάλι σε επιθετική ρητορική κατά της χώρας μας και τα κατευθυνόμενα Μέσα Ενημέρωσης να προσπαθούν να… υποβαθμίσουν το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Φαίνεται πως το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν μείνει με τα F-16C/D και μάλιστα χωρίς να είναι αναβαθμισμένα, όπως τα ελληνικά που βρίσκονται σε διαδικασία μετεξέλιξης σε Viper, «ζορίζει» το τουρκικό καθεστώς .

«H Ελλάδα αυξάνει τα μαχητικά Rafale και φτάνει στα 24 αεροσκάφη» αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ενώ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak έχει την δική της άποψη γράφοντας πως «O φόβος για την Τουρκία, αύξησε τον αριθμό μαχητικών Rafale σε 24».

Παράλληλα, η αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Τ 24 γράφει: «H Ελλάδα αυξάνει τα γαλλικά μαχητικά Rafale και φτάνει στα 24 αεροσκάφη».

Αυτές οι εικόνες τρομάζουν τους Τούρκους.

Τρομάζουν τα όπλα των Rafale

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις διαπραγματεύσεις με τους Γάλλους για την απόκτηση των Rafale, η Ελλάδα έκανε απολύτως σαφές πως τα αεροσκάφη πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα υπερπλήρη.

Αυτό σημαίνει πως τα νέα ελληνικά αεροσκάφη θα φέρουν όλα τα συστήματα και τον οπλισμό που απαιτείται ώστε να επιβεβαιώνουν καθημερινά πως πρόκειται επί της ουσίας για ένα αεροσκάφος που δίνει σαφή και αδιαμφισβήτητη αεροπορική υπεροχή στη χώρα μας.

Τα γαλλικά μαχητικά θα έρθουν λοιπόν στην Ελλάδα φέροντας πυραύλους μεγάλης εμβέλειας (άνω των 100 χιλιομέτρων) αέρος – αέρος Meteor, ενώ ζητά επίσης από τη Γαλλία υποστήριξη για πυραύλους MIKA, και αντιπλοϊκούς πυραύλους Exocet και πυραύλους κρούσης SCALP τα οποία φέρουν και τα Mirage.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας HAMMER(Highly ModularMunition Extended Range), εύκολα αντιλαμβανόμαστε το λόγο που οι Τούρκοι βρίσκονται σε πανικό και καθημερινά πλέον ασχολούνται, τόσο οι πολιτικοί όσο και τα Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος, με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία.

Το αεροσκάφος φέρει το ραντάρ RBE2 της Thales, το οποίο είναι ικανό να ιχνηλατεί ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους στον αέρα. Παράλληλα μπορεί να δημιουργεί τρισδιάστατους χάρτες εδάφους για πλοήγηση ή στοχοποίηση σε πραγματικό χρόνο.

Είναι προφανές πως με 24 Rafale, 84 F-16 Viper και αναβαθμισμένα Mirage 2000-5 στην πρώτη γραμμή κρούσης, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία γίνεται απόλυτη κυρίαρχος στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, η Τουρκία δεν έχει απάντηση και ξέρει καλά πως η Ελλάδα, έχοντας τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, μπορεί να επιφέρει μέσα σε ελάχιστη ώρα ανεπανόρθωτα πλήγματα ακόμα και στην καρδιά της Τουρκίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ