Λευκός Οίκος: Στο τραπέζι των συζητήσεων η απαίτηση εμβολίου covid για αεροπορικά ταξίδια

Λευκός Οίκος: Ο Fauci υποστηρίζει την απαίτηση εμβολίου covid για αεροπορικά ταξίδια: “Θα το υποστήριζα” Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι μια απαίτηση εμβολίου για αεροπορικά ταξίδια είναι ακόμα στο τραπέζι των συζητήσεων. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν, Δρ Άντονι Φάουτσι, έχει υποστηρίξει την απαγόρευση των ανθρώπων να πετούν με αεροπλάνα εάν δεν είναι εμβολιασμένοι κατά της covid-19. Ο Fauci ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο TheSkimm τη Δευτέρα εάν θα υποστήριζε την εντολή εμβολίου για την covid-19 για τους Αμερικανούς προκειμένου να πετάξουν. “Θα το υποστήριζα αν θέλετε να επιβιβασθείτε στο αεροπλάνο και να ταξιδέψετε με άλλους ανθρώπους ότι πρέπει να εμβολιαστείτε”, δήλωσε ο Fauci.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει λάβει ρητά μια ομοσπονδιακή απαίτηση εμβολιασμού για αεροπορικά ταξίδια από το τραπέζι των συζητήσεων. Αν και, με την επιρροή του Fauci ως κορυφαίου γιατρού του προέδρου, η διοίκηση θα μπορούσε να στραφεί προς αυτήν την κατεύθυνση εάν ο Μπάιντεν επιλέξει να ακολουθήσει το παράδειγμά του, όπως συμβαίνει συχνά.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Λευκός Οίκος εξετάζει την εντολή εμβολίου για αεροπορικά ταξίδια, ένας αξιωματούχος της διοίκησης επισήμανε το Fox News στα σχόλια του διευθυντή απάντησης του κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο Jeff Zients από την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε για το θέμα και παρατήρησε ότι η θέση της κυβέρνησης ήταν εκεί θέμα προς το παρόν. Ο Zients δεν έβγαλε απαγόρευση αεροπορικών ταξιδιών για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς «από το τραπέζι των συζητήσεων».

“Όσον αφορά τα ταξίδια, αναλαμβάνουμε περαιτέρω ενέργειες, όπως γνωρίζετε, για να διπλασιάσουμε τα πρόστιμα για μη συμμόρφωση της μάσκας στις αεροπορικές εταιρείες”, δήλωσε ο Zients. «Είναι μια ενέργεια Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA που ανακοινώθηκε χθες. «Και συνολικά, νομίζω ότι έχουμε ένα – ξέρετε, ένα πολύ ισχυρό ιστορικό που δείχνει ότι τραβάμε τους διαθέσιμους μοχλούς για την απόκτηση εμβολιασμών και δεν λαμβάνουμε κανένα μέτρο από το τραπέζι των συζητήσεων», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here