Γενικός Χειρουργός: Οι ΗΠΑ θα «παρακολουθούν» εάν οι εξαιρέσεις από εμβόλια χρησιμοποιούνται σωστά


Γενικός Χειρουργός: Ο Murthy είπε ότι οι επιχειρήσεις «καλωσόρισαν» την εντολή και άλλα μέτρα. Μπορεί ο Πρόεδρος να επιβάλει νόμιμα εμβολιασμούς; Ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ, Δρ Βιβέκ Μέρθι, συμβούλευσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα «παρακολουθεί» για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα καταχραστεί τις εξαιρέσεις από τα εμβόλια COVID-19. Ο πρόεδρος Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μια εντολή που απαιτούσε από οποιαδήποτε εταιρεία με τουλάχιστον 100 υπαλλήλους να αναθέσει το εργατικό της δυναμικό. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε την εντολή είναι να ζητήσετε εξαίρεση είτε για θρησκευτικούς είτε για ιατρικούς λόγους.

Ορισμένοι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι εξαιρέσεις επιτρέπουν απλή κατάχρηση, αλλά ο Murthy επιμένει ότι η διοίκηση θα διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί. «Δυστυχώς, ως χώρα, έχουμε εμπειρία στην αντιμετώπιση των εξαιρέσεων, αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν, ξέρετε, στο πνεύμα που προορίζονται και δεν τις καταχρώνται ή ζητούν εξαιρέσεις όταν δεν ισχύουν », δήλωσε ο Μέρθι στο CNN στην« Κατάσταση της Ένωσης ».

“Αυτός είναι ένας τομέας που θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες”. Η εντολή εμβολίου του Μπάιντεν συνάντησε άμεση αντίθεση από τους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες, οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι σχεδιάζουν να αντιταχθούν στην εντολή με νομική δράση εάν είναι απαραίτητο αφού ισχυρίστηκαν ότι η εντολή ήταν “αντισυνταγματική”.

“Το αμερικανικό όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν και τους ριζοσπάστες Δημοκρατικούς”, ανέφερε στο Twitter ο κυβερνήτης των Ρεπουμπλικανών της Νότιας Καρολίνας, Χένρι ΜακΜάστερ, απαντώντας στην εντολή. «Έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά του καπιταλισμού, χτύπησαν τη μύτη τους στο Σύνταγμα και ενίσχυσαν τους εχθρούς μας στο εξωτερικό».

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ χαρακτήρισε την εντολή «επίθεση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις». «Εξέδωσα ένα εκτελεστικό διάταγμα που προστατεύει το δικαίωμα των Τεξανών να επιλέξουν αν θα πάρουν το εμβόλιο COVID και το πρόσθεσα στην ημερήσια διάταξη της ειδικής συνεδρίας», έγραψε ο Abbott στο Twitter. “Το Τέξας εργάζεται ήδη για να σταματήσει αυτή την αρπαγή ενέργειας”. Ο Murthy είπε ότι «σέβεται» ότι οι άνθρωποι «έχουν ποικίλες απόψεις» σχετικά με ορισμένα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της εντολής εμβολίου, που η κυβέρνηση έχει θεσπίσει για να καταπολεμήσει τον ιό, αλλά επιμένει ότι οι επιχειρήσεις «χαιρέτισαν» αυτά τα μέτρα.

“Πολλές επιχειρήσεις είναι πραγματικά ανακουφισμένες από τη στιγμή που αυτές προσαρμόζονται”, υποστήριξε ο Murthy. «Και έχουμε ακούσει πολλά σχόλια από το Business Roundtable και άλλους ότι αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία ασφαλέστερων εργασιακών χώρων». “Αυτό πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση αυτής της πανδημικής απάντησης, ώστε να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μια για πάντα”, είπε. Η νέα εντολή θα επηρεάσει περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανούς, ενώ περίπου 17 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε υγειονομικές εγκαταστάσεις θα πρέπει επίσης να εμβολιαστούν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ