Κορονοϊός – Τσακρής: «Ναι» σε χορήγηση της τρίτης δόσης για όλους πριν μας προλάβουν τα γεγονότα


«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και αυτό ισχύει για κάθε τομέα», τόνισε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας.

«Νομίζω πως πρέπει να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση πριν μας προλάβουν τα γεγονότα», απάντησε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής σε ερώτηση για το αν πρέπει να χορηγηθεί η τρίτη εμβολιαστική δόση σε όλο τον πληθυσμό.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολίαστεί με δύο δόσεις.

Επιπλέον, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και αυτό ισχύει για κάθε τομέα, όπως για αυτόν της οικονομίας ή της εκπαίδευσης. «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι. Βέβεια και αν εμβολιαστούμε, πάλι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε οπότε δεν ξεμπερδεύουμε άμεσα με τον ιό».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, «οδοδείκτη» για την χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελέσει το Ισραήλ όπου ήδη 3 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν την αναμνηστική δόση.

Σχετικά με την ανησυχία που επικρατεί για τον κίνδυνο διασποράς του ιού σε μικρές ηλικίες, ο κ. Τσακρής ανέφερε πως σε αυτή τη φάση της πανδημίας τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο έυκολα τον ιό, ενώ όπως είπε πάρχουν και μικρές πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τον κοβιντ μακράς διάρκειας και τις μακροχρόνιες συνέπειες που μπορεί να έχει για τα παιδιά που θα νοσήσουν», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ