Οδηγός το Ισραήλ για την τρίτη δόση εμβολίου κορονοϊού – Γιατί στην κυβέρνηση φοβούνται τη Β. Ελλάδα


Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος έδωσε απαντήσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, τους μεγαλύτερους φόβους για την πανδημία, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το ενδεχόμενο lockdown

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ο χειρισμός του ζητήματος της 3ης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα ανάφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σήμερα, Τρίτη.

«Οδηγός είναι το Ισραήλ. Δεν έχει αποφασιστεί σχετικά με την 3η δόση αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό δηλαδή ποιος έχει κάνει δόση και πότε. Είναι θέμα της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών» ανέφερε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που προκαλεί πρόσθετη ένταση στην κοινωνία.

Πιάσαμε «ταβάνι» στους εμβολιασμούς

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η χώρα έχει φτάσει το υψηλότερο όριο των εμβολιασμών, καθώς -όπως εξήγησε- «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Δεν θα έχουμε μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα. Θα υπάρχει η δεξαμενή των νέων, αλλά το πρόβλημα μας είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Αυτοί δεν βλέπω να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν! Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στους πολίτες άνω των 50 ετών, το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάνει το 60% με 65%. «Υπάρχει και ένα ποσοστό 8-10% που έχει περάσει τον ιό οπότε ανεβαίνουμε στο 75%. Οι εκπαιδευτικοί είναι στο 90% εμβολιασμένοι» είπε και αναφερόμενος στην εστίαση σχολίασε: «Ακούω ότι όλοι λένε πως ο πελάτης θα είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι. Τα δυο βασικά κριτήρια είναι ότι όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης το διαφοροποιεί, ποια είναι η ουσιώδης δραστηριότητα και ποια όχι. Δεν είναι ίδιο το επίπεδο διακύβευσης για τον έναν και τον άλλο. Με ρωτούν «γιατί θέατρο και όχι εστιατόριο;». Στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό, είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός. Η υποχρεωτικότητα είναι πάντα μέσα στο μενού αλλά δεν είναι πρώτη προτεραιότητα».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και αναστολές εργασίας

Σχολιάζοντας το μέτρο της αναστολής εργασίας και σε άλλες εργασιακές κατηγορίες, ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε:

«Τις αναστολές γιατρών τις καλύπτεις, στο στράτευμα δεν μπορείς όμως να το κάνεις. Για παράδειγμα στη λιμενικό αν πούμε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και το 1/3 προσωπικού βγει σε αναστολή, δεν έχουμε να τους αναπληρώσουμε. Κάθε κατηγορία πρέπει να την κοιτάς εξατομικευμένα! Είναι δύσκολη άσκηση υποχρεωτικότητας».

Lockdown και πρόωρες εκλογές

Σχετικά με την πιθανότητα να μπει η χώρα σε νέο lockdown, ξεκαθάρισε: «Ο πρωθυπουργός αυτό που λέει ότι δεν θα κλείσουμε το εννοεί. Τον Οκτώβρη φοβόμαστε λιγάκι και φοβάμαι την Βόρεια Ελλάδα. Με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη, υπήρχε μεγάλη χαλαρότητα».

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέου ανασχηματισμού στο μέλλον, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «θα πάει σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ