Άγχος: 5 συμβουλές για την διαχείριση του στρες

Νιώθετε άγχος τον τελευταίο καιρό; Σαν να μην μπορείτε να χειριστείτε τη δουλειά, το σπίτι, την οικογένεια ή τη ζωή γενικότερα. Το άγχος συσσωρεύεται και δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε; Λοιπόν, εδώ θα βρείτε μερικές γρήγορες λύσεις για τη διαχείριση του άγχους:

  • Κάντε 10 λεπτά περπάτημα.

Σύμφωνα με μερικούς ειδικούς ο περίπατος θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα σχεδόν άμεσα. Το περπάτημα ανεβάζει τις ενδορφίνες στο σύστημα που είναι γνωστό ότι έχουν και αγχολυτικές δράσεις.

  • Δοκιμάστε το mindfulness.

Η εστίαση στην αναπνοή σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος. Εάν είστε σε θέση να αφιερώσετε λίγα λεπτά από την ημέρα και να αναπνεύσετε απαλά και με συνείδηση, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει πολύ να μειώσετε το άγχος σας.

  • Δημιουργήστε μια ρουτίνα άσκησης.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι γνωστό ότι συμβάλει στην ενίσχυση της γενικής υγείας και της αίσθησης ευημερίας. Οι επίσημες συστάσεις αφορούν 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα. Ωστόσο είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμη και μία μικρή δόση άσκησης είναι καλύτερη από την σωματική αδράνεια. Εάν κάνετε καθιστική ζωή, το περπατήσετε για λίγα λεπτά την ημέρα γύρω από το σπίτι σας, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

  • Κρατήστε ένα ημερολόγιο.

Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο όπου μπορείτε να σημειώσετε τις σκέψεις σας και να επεξεργαστείτε γεγονότα που σας απασχολούν. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια νέα προοπτική σχετικά με τις καταστάσεις και τις διαδικασίες στις οποίες βρίσκεστε.

  • Οργανωθείτε.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας, ώστε να μην τα παραλείπετε όταν ο χρόνος σας πιέζει. Η διατροφή μπορεί να σχετίζεται με το άγχος και μία υγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην διαχειρίσή του. Επίσης, σκεφτείτε και δείτε τον χώρο γύρω σας σαν μία αντανάκλαση της συναισθηματικής σας ζωής. Όταν τα πράγματα στο σπίτι ή στο γραφείο βγαίνουν εκτός ελέγχου, αρχίστε να οργανώνετε τον χώρο γύρω σας. Ένας τακτοποιημένος χώρος μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνεύσετε και να σκεφτείτε καλύτερα.

Και να θυμάστε, εάν το άγχος σας επηρεάζει την καθημερινότητα και λειτουργικότητά σας, μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here