Σεξ: Τα ευεργετικά του οφέλη στην υγεία [vid]


Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το τακτικό σεξ μπορεί να δώσει πολλές ώθηση στην ευημερία σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το σεξ είναι ακριβώς όπως κάθε άλλη σωματική δραστηριότητα και τα οφέλη που παρέχει μπορεί τελικά να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής σας. Ακολουθεί μια ανάλυση των κορυφαίων πλεονεκτημάτων της τακτικής σεξουαλικής επαφής.

  • Βελτιώνει την ανοσία

Το σεξ μία έως δύο φορές την εβδομάδα βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychological Reports. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν 30 % αύξηση της IgA (ένα αντίσωμα που δείχνει πόσο καλά εργάζεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα) σε σύγκριση με εκείνους που δεν κάνουν.

  • Καρδιαγγειακά οφέλη

Οι σωματικές δραστηριότητες που ασκούν την καρδιά είναι καλές για την υγεία σας και ιδανικά θα πρέπει να ασκείστε τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή. Το σεξ είναι μία ελαφριά μορφή άσκησης. Ακριβώς όπως και η άσκηση, η σεξουαλική διέγερση αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, με τον αριθμό των παλμών ανά λεπτό να κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Ειδικότερα, οι άνδρες έχει αποδειχθεί ότι έχουν οφέλη από το σεξ. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Cardiology πρότεινε ότι οι άνδρες άνω των 50 ετών που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε σύγκριση με τους άνδρες που κάνουν λιγότερο συχνά σεξ.

  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Το τακτικό σεξ μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση, ειδικά για τις γυναίκες. Οι γυναίκες μεταξύ 57 και 85 ετών που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν υπέρταση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία και μείωση της λίμπιντο.

  • Ανακουφίζει από τον πόνο

Οι νευρολόγοι διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στο κεφάλι που σχετίζεται με ημικρανία σε μερικούς ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι ο πονοκέφαλος συχνά αποτελεί δικαιολογία για να μην κάνει κανείς σεξ!

Η έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία έδειξε ότι το 60% των ατόμων με ημικρανία ανέφεραν βελτίωση του πόνου μετά από σεξουαλική δραστηριότητα. Επιπλέον, το 37% των ατόμων με πονοκέφαλο ανέφεραν βελτίωση μετά από σεξουαλική επαφή.

Το σεξ μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών, των φυσικών παυσίπονων του σώματος. Σε άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Pain, οι γυναίκες βρέθηκαν να παρουσιάζουν μειωμένη ευαισθησία στον πόνο και είχαν αυξημένο όριο ανοχής στον πόνο όταν βίωναν ευχαρίστηση μέσω κολπικής αυτοδιέγερσης.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ