«Κορωνοϊός Ισραήλ: Η Μακρά covid» επηρεάζει 1 στα 10 παιδιά, σύμφωνα με έρευνα

Κορωνοϊός Ισραήλ: Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ υπολόγισε χιλιάδες παιδιά στη χώρα με μόνιμα συμπτώματα Δρ. Saphier: Τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων CDC εξακολουθούν να μην παρέχουν ακριβή απεικόνιση του κινδύνου covid στα παιδιά. Περίπου 1 στα 10 παιδιά του Ισραήλ παρουσίασαν διαρκή συμπτώματα covid -19 μετά την ανάρρωσή τους από την ασθένεια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Τα ευρήματα από μια τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα τέλη Μαΐου-Ιουνίου 2021 αντλήθηκαν από 13.834 γονείς παιδιών ηλικίας 3-18 ετών που ανάρρωσαν από την covid -19. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 11,2% των παιδιών παρουσίασαν «κάποια συμπτώματα μετά την ανάρρωση», ωστόσο το ποσοστό μειώθηκε στο 1,8% και στο 4,6% έξι μήνες μετά από οξεία ασθένεια, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Υπουργείο Υγείας διαπίστωσε επίσης ότι τα μεγαλύτερα παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν μακροχρόνια covid. Το 1,8% των παιδιών ηλικίας 3-6 ετών είδε διαρκή συμπτώματα ενώ το 4,6% αυτών των ηλικιών 12-18 υπέστησαν τέτοια αποτελέσματα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες ηλικίας 12-18 ετών που εμφάνισαν συμπτωματική πορεία covid -19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μακροχρόνια covid, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν ασυμπτωματική επιβεβαίωση της covid -19, στο 5,6% έναντι 3,5%, αντίστοιχα.

Τα ευρήματα δεν αποκάλυψαν συγκεκριμένα συμπτώματα. “Με βάση τα αθροιστικά ευρήματα παγκοσμίως, είναι προφανές ότι ο κορωνοϊός έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο στον ενήλικο πληθυσμό αλλά και στα παιδιά”, γράφουν τα μεταφρασμένα ευρήματα. “Το αναφερόμενο μακροπρόθεσμο ποσοστό νοσηρότητας σημαίνει ότι υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στο Ισραήλ με μακροπρόθεσμα συμπτώματα”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here