Εισφοράς αλληλεγγύης : Προς κατάργηση για δημοσίους υπάλληλους και συνταξιούχους


Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τα εισοδήματα του δημόσιου τομέα και των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η επέκταση της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης στον δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους σχεδιάζεται να ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό του 2022.

Πάγωμα της εισφοράς σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να αυξάνονται λόγω κατάργησης των μηνιαίων κρατήσεων ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Το όφελος ξεκινάει από 22 ευρώ και υπερβαίνει ακόμη και τα 676 ευρώ τον χρόνο, ενώ όσο ψηλότερες είναι οι αποδοχές τόσο μεγαλύτερη είναι η ελάφρυνση. Για παράδειγμα, δημόσιος υπάλληλος με καθαρό ετήσιο εισόδημα 14.000 ευρώ θα έχει όφελος 44 ευρώ, για εισόδημα 17.000 ευρώ το όφελος φτάνει τα 110 ευρώ, για εισόδημα 20.000 ευρώ το κέρδος ανεβαίνει στα 176 ευρώ και για 30.000 ευρώ φτάνει τα 676 ευρώ τον χρόνο.

Σε δεύτερη φάση, το 2023 η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αναμένεται να μονιμοποιηθεί για όλους τους φορολογουμένους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ