«Άγρια Δύση» η αγορά των κρυπτονομισμάτων λέει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ


Μικρή άνοδο σημειώνει σήμερα το Bitcoin στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γκάρυ Γκένσλερ ότι η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ εργάζεται υπερωρίες για να δημιουργήσει μια σειρά κανόνων για την εποπτεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Κατά την ακρόασή του από την Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ο Γκένσλερ ανέφερε ότι αυτός και η ομάδα του προσπαθούν να προστατεύσουν τους επενδυτές μέσω της καλύτερης ρύθμισης των χιλιάδων νέων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και των κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επεσήμανε τις προκλήσεις του να αξιολογήσει κάποιος 6.000 νέα ψηφιακά assets και να καθορίσει εάν όλα αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις να είναι επενδυτικά προϊόντα, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

«Προς το παρόν, οι επενδυτές είναι απροστάτευτοι. Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή, η αγορά των κρυπτονομισμάτων μοιάζει περισσότερο με την Άγρια Δύση ή τον «παλιό κόσμο», εκείνον που υπήρχε πριν από τη θέσπιση των νόμων περί κινητών αξιών», ανέφερε ο Γκάρυ Γκένσλερ.

Παρά τις δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το Bitcoin ενισχύεται σήμερα στα 46.930 δολάρια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ