Διαλογισμός: Καθημερινοί τρόποι να εξασκείστε στο διαλογισμό [vid]

Μερικοί άνθρωποι ενσωματώνουν τον διαλογισμό στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα, μπορεί να ξεκινούν και να τελειώνουν κάθε μέρα με μια ώρα διαλογισμού. Αλλά το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά είναι μερικά λεπτά ποιοτικού χρόνου για διαλογισμό.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξασκήσετε τον διαλογισμό μόνοι σας, όποτε το επιλέξετε:

  • Αναπνεύστε βαθιά. Αυτή η τεχνική είναι καλή για αρχάριους επειδή η αναπνοή είναι μια φυσική λειτουργία.

Εστιάστε όλη την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Επικεντρωθείτε στο συναίσθημα και τους ήχους καθώς εισπνέετε και εκπνέετε μέσα από τα ρουθούνια σας. Αναπνεύστε βαθιά και αργά. Όταν η προσοχή σας περιπλανιέται, επιστρέψτε την εστίασή σας στην αναπνοή σας.

  • “Σαρώστε” το σώμα σας.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνική, εστιάστε την προσοχή σε διαφορετικά μέρη του σώματός σας. Εξερευνήστε τις διάφορες αισθήσεις του σώματός σας, είτε πρόκειται για πόνο, ένταση, ζεστασιά ή χαλάρωση.

  • Επαναλάβατε ένα μάντρα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μάντρα.

  • Περπατήστε και διαλογιστείτε.

Ο συνδυασμός μιας βόλτας με τον διαλογισμό είναι ένας αποτελεσματικός και υγιεινός τρόπος για να χαλαρώσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική οπουδήποτε περπατάτε, όπως σε ένα ήσυχο δάσος, σε ένα πεζοδρόμιο της πόλης ή στο εμπορικό κέντρο.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο, επιβραδύνετε το ρυθμό βάδισης, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε κάθε κίνηση των ποδιών σας. Μην εστιάζετε σε έναν συγκεκριμένο προορισμό.

  • Προσευχηθείτε.

Η προσευχή είναι το πιο γνωστό και διαδεδομένο παράδειγμα διαλογισμού. Οι προφορικές και γραπτές προσευχές βρίσκονται στις περισσότερες παραδόσεις πίστης. Μπορείτε να προσευχηθείτε χρησιμοποιώντας τις δικές σας λέξεις ή να διαβάσετε προσευχές που έχουν γράψει άλλοι.

  • Διαβάστε.

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι επωφελούνται από την ανάγνωση ποιημάτων ή ιερών κειμένων και αφιερώνουν μερικές στιγμές ηρεμίας για να σκεφτούν ήσυχα το νόημά τους.

Επικεντρωθείτε στην αγάπη και την ευγνωμοσύνη.

Σε αυτόν τον τύπο διαλογισμού, εστιάζετε την προσοχή σας σε ένα ον, εκφράζοντας σιωπηλά αισθήματα αγάπης, συμπόνιας και ευγνωμοσύνης με τις σκέψεις σας.

Ακολουθεί βίντεο με διαλογισμό mantra:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here