Αβοκάντο: Εξαιρετική τροφή για την υγεία της καρδιάς, των οστών και των ματιών με αντικαρκινικά συστατικά [vid]

Υγιεινό για την καρδιά: Σε κάθε 100 γραμμάρια αβοκάντο υπάρχουν 76 χιλιοστόγραμμα μιας φυσικής φυτικής στερόλης που ονομάζεται βήτα σιτοστερόλη. Η τακτική κατανάλωση βήτα σιτοστερόλης και άλλων φυτικών στερολών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία της καρδιάς.

Εξαιρετικό για όραση: Τα αβοκάντο περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο φυτοχημικά που υπάρχουν στον ιστό των ματιών. Παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα στο αβοκάντο υποστηρίζουν επίσης την απορρόφηση άλλων ευεργετικών λιποδιαλυτών αντιοξειδωτικών, όπως το βήτα καροτένιο. Ως αποτέλεσμα, η προσθήκη αβοκάντο στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης: Mισό αβοκάντο παρέχει περίπου 18% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης Κ. Αυτό το θρεπτικό συστατικό συχνά παραβλέπεται αλλά είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Η λήψη αρκετής βιταμίνης Κ μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών αυξάνοντας την απορρόφηση ασβεστίου και μειώνοντας την απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα.

Τα συστατικά του μπορεί να αποτρέψουν τον καρκίνο: Οι μελέτες δεν έχουν αξιολογήσει ακόμη μια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αβοκάντο και της μείωσης του κινδύνου καρκίνου. Ωστόσο, τα αβοκάντο περιέχουν ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη εμφάνισης ορισμένων καρκίνων.

Μια μελέτη συσχέτισε τη βέλτιστη πρόσληψη φυλλικού οξέος με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου, του στομάχου, του παγκρέατος και του τραχήλου της μήτρας. Ωστόσο, ο μηχανισμός πίσω από αυτήν τη συσχέτιση παραμένει ασαφής. Μισό αβοκάντο περιέχει περίπου 59 mcg φυλλικού οξέος, 15% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης.

Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα φυτοχημικών και καροτενοειδών, τα οποία μπορεί να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα καροτενοειδή, συγκεκριμένα, μπορούν να προστατεύσουν από την εξέλιξη του καρκίνου.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here