Χανιά: Έκανε κατά λάθος 3η δόση εμβολίου επειδή της στάλθηκε λάθος SMS


Χανιά: Η γυναίκα έλαβε την τρίτη δόση, ωστόσο λίγο πιο μετά ενημερώθηκε πως είχε γίνει λάθος!

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε πολίτες που έλαβαν λανθασμένη ενημέρωση για να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση, ενώ δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες των ανοσοκατεσταλμένων.

Πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν μηνύματα στο κινητό τους για να προγραμματίσουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε όσους δηλαδή θα πρέπει να λάβουν ενισχυτική δόση καθώς έχουν πιθανώς χάσει αντισώματα εξαιτίας ανοσοκαταστολής.

Μια τέτοια περίπτωση μας αναφέρθηκε στο Flashnews.gr και έγινε στα Χανιά. Η κυρία Λ.Β. έλαβε την Δευτέρα το απόγευμα sms ότι πρέπει να πάει την Τετάρτη το πρωί σε εμβολιαστικό κέντρο για να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου. Εκείνη, υπάλληλος μάλιστα σε ιδιωτικό φορέα υγείας, πήγε και έκανε κανονικά την τρίτη δόση και στη συνέχεια έμαθε ή αντιλήφθηκε ότι ήταν περιττό!

Μάλιστα, είχε τις παρενέργειες της δεύτερης (έκανε το Pfizer) απλά σε πιο ήπια μορφή.

Όπως μας τόνισε η κυρία Λ.Β. και άλλα γνωστά της πρόσωπα αλλά και συνάδελφοί της έχουν λάβει το ίδιο μήνυμα, χωρίς να υφίσταται λόγος να κάνουν, τη δεδομένη περίοδο τουλάχιστον, την τρίτη δόση, ωστόσο, επειδή υπήρχε το προηγούμενο της δικής της περίπτωσης, εκείνοι δεν το έκαναν.

Γιατί συνέβη αυτό το λάθος;

Το σύστημα «διαβάζει» τις ηλεκτρονικές συνταγές της ΗΔΙΚΑ για να «αναγνωρίσει» ποιοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη την τρίτη δόση και θα πρέπει να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο για να την λάβουν.

Για το λόγο αυτό, άτομα τα οποία είχαν λάβει σε οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν αγωγή με συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες, όπως π.χ. είναι η υδροκορτιζόνη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα τους «αναγνωρίζει» ως δυνητικά ανοσοκατεσταλμένους.

Πηγές του υπουργείου Υγείας ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας κι όσοι δεν ανήκουν στις κατηγορίες των ασθενών που θα πρέπει να πάρουν αναμνηστική δόση εμβολίου, απλώς να αγνοήσουν το μήνυμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ