Η ΝΔ μπροστά στο «γόρδιο δεσμό»: Γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου


Αρκετοί εκτιμούν ότι και οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν μέσα στην κοινωνία, αλλά και στους κόλπους της Εκκλησίας και της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι μη διαχειρίσιμες

Πρόκειται βεβαίως για ένα θέμα εξόχως κοινωνικό και πολιτικό το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας ειδησεογραφικά το προσεχές διάστημα. Η πρώτη ουσιαστική επαφή της κυβερνητικής παράταξης με το θέμα ήρθε πρόσφατα από την ευρωβουλή και το ψήφισμα που συνέταξαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με το οποίο ζητούν την αναγνώριση των γάμων και των συμφώνων που υπογράφουν τα ομόφυλα ζευγάρια σε ένα κράτος σε όλη την ΕΕ, ακόμη και εάν η εθνική νομοθεσία δεν τα προβλέπει.

Στην κοινωνική του διάσταση το θέμα αναμένεται να προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων αφού η πλειονότητα της κοινής γνώμης είναι αντίθετη σε κάτι τέτοιο, ενώ την ίδια άποψη έχει και η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία. Επί του πρακτέου δηλαδή είναι από απίθανο έως αδύνατο, ακόμα κι αν ψηφιστεί κάτι τέτοιο, να εφαρμοστεί στην πράξη.

Παρόλα αυτά η Ε.Ε. το άνοιξε το θέμα, υπό μορφή ψηφίσματος και όλοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, με μοναδικές εξαιρέσεις την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που απείχε και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, τάχθηκαν υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος. Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές ο μόνος που καταψήφισε ήταν ο Εμμανουήλ Φράγκος της Ελληνικής Λύσης, ενώ την αποχή επέλεξαν και οι… ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα για την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διότι είναι υποχρεωμένη να πάρει σαφή θέση αν θα προχωρήσει σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο ή αν θα το απορρίψει.

Το όλο ζήτημα άνοιξε βεβαίως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε καθότι είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει τη διάθεση να το προχωρήσει. Τουλάχιστον προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει συστήσει ειδική Επιτροπή για τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και έχει αναθέσει στον πρόεδρό της, κύριο Λίνο Σισιλιάνο, να του δώσει ένα σχέδιο, ένα πόρισμα, που θα προτείνει στην Κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα με σκοπό την προαγωγή της ίσης μεταχείρισης όλων, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου.

Οι αντιδράσεις για όλο αυτό το εγχείρημα είναι ήδη τεράστιες και όπως έχει γραφτεί στον Τύπο, συγκεντρώνονται και υπογραφές επιφανών δημοσίων προσώπων κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην θεσμική νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Παρόλα αυτά κάποιοι φαίνεται να έχουν πείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με μια τέτοια ενέργεια θα καταφέρει να διεμβολίσει το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και να διεισδύσει στην εκλογική του δεξαμενή.

Βέβαια δεν έχουν διευκρινιστεί από όσους εισηγούνται κάτι τέτοιο στον πρωθυπουργό τα ακόλουθα:

-Από πού προκύπτει η αισιοδοξία ότι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων θα προσδώσουν εκλογική υπεροχή στη ΝΔ, όταν είναι τος πάσι γνωστό ότι η εκλογική δεξαμενή της γαλάζιας παράταξης είναι συντριπτικά κατά αυτής της ενέργειας;

-Από που προκύπτει η αισιοδοξία ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα υπερψηφίσουν κάτι τέτοιο;

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ τους και στα πολιτικά πηγαδάκια είναι γνωστό πως η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τρέμει στο ενδεχόμενο να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε μια τέτοια ενέργεια. Και τούτο διότι η ΝΔ που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής στηρίχθηκε και στηρίζεται μέχρι σήμερα σε κάποιες αξίες και ιδανικά τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα σύμφωνα με το καταστατικό της και την ιδρυτική της διακήρυξη και αφορούν τις έννοιες της οικογένειας και της πατρίδας.

Είναι λοιπόν κοινό μυστικό πως μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση της ΝΔ και όπως εκτιμούν αρκετοί «το κόμμα δεν έχει άλλο πολιτικό λίπος να κάψει». Πέραν τούτου, αρκετοί εκτιμούν ότι και οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν μέσα στην κοινωνία, αλλά και στους κόλπους της Εκκλησίας, θα είναι και αυτές μη διαχειρίσιμες και θα οδηγήσουν σε περεταίρω διχαστικές τάσεις, αντίστοιχες με αυτές που χωρίζουν τον λαό σε «εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους». Προφανώς μιλάμε για συνθήκες οι οποίες διχάζουν επικίνδυνα την κοινωνία μας, σε μιά μάλιστα περίοδο πολυδιάστατης υπαρξιακής κρίσεως, η αντιμετώπιση της οποίας επιβάλλει ενότητα και ομοψυχία.

Οι επικριτές του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων κάνουν λόγο για λανθασμένη πολιτική εξίσωση των ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, προσθέτοντας πως δεν κατανοούν τι σημαίνει η κυβερνητική «Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας» σε συνάρτηση με τις «εξωτερικές απειλές υπαρξιακής σημασίας» καταγγέλλοντας παράλληλα ότι τέτοιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις υπονομεύουν την εθνική ενότητα.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αναμένεται να εξελιχθεί σε μέγα πρόβλημα για την κυβερνητική συνοχή, καθώς είναι απολύτως βέβαιον ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Κ.Ο. δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει σε κάτι τέτοιο… Όπως μάλιστα μου έλεγε έμπειρο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας «το όλον ζήτημα κινείται στα όρια της πολιτικής αυτοκτονίας».

Συμπερασματικά η ΝΔ καλείτε να έρθει face to face με τις αξίες και τα ιδανικά που πρέσβευε επί σειρά ετών και να έρθει αντιμέτωπη με την εκλογική της δεξαμενή. Οψόμεθα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ